DOCUMENT Polițele RCA emise Euroins, asigurător în faliment, vor fi prelungite

DOCUMENT Polițele RCA emise Euroins, asigurător în faliment, vor fi prelungite

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 18 aug 2023

Valabilitatea polițelor emise de asigurătorii în faliment va fi prelungită cu 90 de zile, conform actului pregătit de Ministerul Finanțelor. Viitorul act normativ are în vedere polițele RCA emise de Euroins, care, după decizia instanței din luna iunie, urmau să fie anulate în data de 8 septembrie. Pentru că foarte puțini șoferi cu polițe Euroins valabile au denunțat contractele de asigurare, autoritățile au decis prelungirea termenului de valabilitate cu 90 de zile. Astfel, dacă viitoarea OUG va intra în vigoare, polițele RCA emise de Euroins vor fi prelungite până la începutul lunii decembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Textul proiectului OUG este disponibil AICI.

MaxyGo Credit IFN, cu acționari din zona brokerajului de asigurări, își reduce capitalul cu peste 1,6 milioane de lei. Printre motive, interesul scăzut al populației în contractarea de credite de consum CITEȘTE ȘI MaxyGo Credit IFN, cu acționari din zona brokerajului de asigurări, își reduce capitalul cu peste 1,6 milioane de lei. Printre motive, interesul scăzut al populației în contractarea de credite de consum

În data de 17 martie 2023, ASF a decis să suspende atribuțiile conducerii Euroins și să retragă autorizația de funcționare a companiei, să constate starea de insolvență a acesteia și să ceară instanței, în consecință, declararea stării de faliment a companiei, dar și să numească Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) ca administrator interimar al societății.

Falimentul Euroins a fost pronunțat de instanță la 9 iunie 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroins
rca
mfp. oug
proiect