Euroins, din nou amendată de ASF

Euroins, din nou amendată de ASF
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 ian 2023

Euroins a fost amendată de ASF cu 309.400 lei, cu argumentul de încălcare a normelor legale privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În noiembrie, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a anunțat că a adoptat mai multe decizii de sancționare a unor entități/persoane care activează în piața financiară non-bancară, pentru încălcarea unor prevederi ale legislației incidente.

Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A. a fost sancționată atunci cu amendă în cuantum de 422.600 lei pentru încălcarea prevederilor art. 5 alin. (1), alin. (2), alin. (6) și alin. (7) din Norma 38/2015 privind rezervele tehnice constituite pentru activitatea de asigurare, modul de calcul al acestora în scopul întocmirii situațiilor financiare anuale și registrul special de evidență a activelor care le acoperă, coroborat cu prevederile art. 3 alin. (1) din aceeași normă. În sarcina societății au fost impuse următoarele măsuri: inventarierea până la data de 31.12.2022 a dosarelor de daune aflate pe rolul instanțelor de judecată având ca obiect pretențiile formulate de terți împotriva asigurătorului și transmiterea la A.S.F. a situației inventarierii și a măsurilor luate.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
amenzi