EXCLUSIV Reprezentanții ASF s-au întâlnit cu un investitor interesat de Carpatica Asig

EXCLUSIV Reprezentanții ASF s-au întâlnit cu un investitor interesat de Carpatica Asig
scris 19 dec 2015

Reprezentanți ai Autorității de Supraveghere Financiară s-au întâlnit zilele trecute cu un investitor care s-a arătat interesat de preluarea Carpatica Asig, au arătat, pentru Profit.ro, mai multe surse apropiate discuțiilor. Potrivit unui plan de măsuri agreat cu ASF, Carpatica ar fi trebuit să încheie o înțelegere cu un investitor strategic până pe data 15 decembrie.

A fost vorba despre o întâlnire protocolară în cadrul căreia potențialul investitor și-a manifestat interesul pentru preluarea Carpatica Asig însă nu a prezentat o ofertă concretă și nici măcar date certe despre situația sa financiară, mai arată sursele Profit.ro.

Din partea acționarului actual al Carpatica Asig a participat Oprea Carabulea, fiul milionarului sibian Ilie Carabulea.

Datele deținute de Profit.ro conduc către concluzia că în cadrul operațiunii de preluare a Carpatica Asig ar putea fi implicat atât un investitor financiar (fond de investiți) cât și unul strategic (societate de asigurări). În piață au fost vehiculate mai multe nume printre care un fond din Anglia și un asigurător prezent și pe piața locală.

Pe de altă parte, spun surse din ASF, nu este exclusă nici posibilitatea ca, după analizarea rezultatelor pe anul 2015, să se ia măsura introducerii Carpatica Asig în mecanismul de rezoluție definit printr-o lege recent adoptată. Aceasta ar însemna ca societatea să fie preluată de un administrator, cel mai probabil Fondul de Garantare a Asiguraților, și apoi să se încerce redresarea companiei sau vânzarea activelor viabile pentru îndestularea creditorilor.

Conform unui plan aprobat de ASF, Carpatica trebuia să atragă un împrumut subordonat în sumă de cel puțin 30 milioane de lei și s-a angajat să scurteze perioada de atragere a unui investitor strategic, astfel încât, până la data de 15 decembrie 2015 (astăzi), să poată fi încheiată tranzacția cu acesta. Societatea se află, de la începutul anului 2014, în redresare financiară.

Sursele Profit.ro spun că ASF ar fi acceptat funcționarea Carpatica în parametrii de solvabilitate sub cei impuși de normele în vigoare, după ce Ilie Carabulea a promis că va capitaliza firma cu banii obținuți prin vânzarea participației deținute la Banca Comercială Carpatica.

viewscnt
Afla mai multe despre
carpatica asig
vanzare carpatica asig
asf
ilie carabulea