Generali lansează un nou plan strategic, cu fuziuni și achiziții

Generali lansează un nou plan strategic, cu fuziuni și achiziții
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2021

Generali va anunța în 15 decembrie un nou plan strategic "foarte ambițios" pe trei ani și încă analizează posibile oportunități de fuziuni și achiziții (M&A) în Europa și Asia, a anunțat directorul general al celei mai mari companii italiene de asigurări, Philippe Donnet, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Philippe Donnet, aflat la conducere din 2016, a fost criticat de doi acționari - oamenii de afaceri italieni Francesco Gaetano Caltagirone și Leonardo Del Vecchio - aceștia susținând că strategia lui Donnet privind M&A este prea timidă, iar Generali trebuie să se extindă mai mult, arată Agerpres.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Totuși, Donnet poate conta pe sprijinul majorității Board-ului și a celui mai mare acționar al Generali, Mediobanca, înaintea reînnoirii conducerii, care va fi votată de acționari în 29 aprilie.

După o serie de achiziții în Portugalia și în Europa de Est, Generali a lansat o ofertă pentru rivala mai mică Cattolica.

Noul plan pe trei ani "va fi un plan menit să impulsioneze transformarea digitală și activitatea diviziei de gestionare a activelor". Sustenabilitatea va fi "o temă centrală în creștere a strategiei noastre", a adăugat Donnet.

Generali are 78.000 de angajați care deservesc 72 de milioane de clienți în peste 60 de țări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) și PPF Group (49%), este prezent și pe piața din România. 

 

 

Generali România este unul dintre primii 10 asigurători locali conform volumului total de prime brute subscrise în anul 2020 și face parte din grupul italian Generali. La 190 de ani de la înființarea sa, în 1831, Grupul Generali este unul dintre cei mai mari asigurători din lume și activează în 50 de țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
generali
italia