Grawe va începe să emită primele polițe RCA și CASCO până la finele lunii noiembrie

Grawe va începe să emită primele polițe RCA și CASCO până la finele lunii noiembrie
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 28 oct 2016

Grawe România va emite primele polițe de răspundere civilă auto (RCA) și CASCO până la finele lunii noiembrie, cu aproape două luni mai târziu față de termenul propus inițial, începutul lunii octombrie, din cauza modificărilor legislative și de plafonare a prețurilor la RCA, fapt ce a condus la necesitatea adaptării sistemului IT al asigurătorului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a obținut autorizarea pe segmentul asigurărilor auto din partea Autorității de Supraveghere Financară (ASF) la 1 septembrie, emiterea polițelor auto fiind programată să înceapă o lună mai târziu.

“Intervalul de o lună presupunea parcurgerea câtorva etape obligatorii, precum obținerea calității de membru BAAR, conectarea la baza de date CEDAM, autorizarea agenților proprii pentru asigurări auto. În cursul acestui proces de pregătire a intervenit anunțul de modificare legislativă și de plafonare a prețurilor pentru asigurarea RCA și aceasta a condus la necesitatea adaptării sistemului nostru informatic dedicat", a transmis asigurătorul la solicitarea Profit.ro.

În acest context, conducerea Grawe a decis ca procesul de emitere a polițelor RCA și CASCO să înceapă, într-o primă etapă, prin canalul de vânzări directe, până la finele lunii noiembrie.

EXCLUSIV Negrițoiu, ASF: Deblocarea încrederii în piața asigurărilor se vede în subscrieri, care vor depăși 10 miliarde lei în acest an CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Negrițoiu, ASF: Deblocarea încrederii în piața asigurărilor se vede în subscrieri, care vor depăși 10 miliarde lei în acest an

“Dezvoltarea rețelei de distribuție - agenți și brokeri - se va face apoi etapizat. Intenția noastră este să finalizăm extinderea vânzărilor la nivel național prin agenți până la sfârșitul anului, iar pentru brokeri , așa cum am mai precizat, ne vom menține strategia de a lucra doar prin parteneriate dedicate”, se mai arată în răspunsul asigurătorului.

ASF a anunțat la finele lunii august că a aprobat cererea Grawe România de intrare pe piața asigurărilor RCA și CASCO, care reprezintă mai mult de jumătate din toată industria de profil.

Grawe devine astfel a noua societate autorizată să subscrie polițe RCA alături de Allianz-Țiriac, Asirom, City Insurance, Euroins, Generali, Groupama, Omniasig și Uniqa.

Directorul general al Grawe Romania, Paul Swoboda, a declarat pentru Profit.ro că societatea va ajunge la un portofoliu anual de 50.000 de polițe peste 5 ani.

“Ne-am propus să creștem gradual, nu avem o țintă majoră în primul an de vânzări, dar peste 5 ani sper să ajungem la un portofoliu anual de 50.000 de polițe”, a explicat Swoboda.

Asigurătorul a inițiat procedura de autorizare pentru putea vinde polițe RCA și CASCO în decembrie 2015.

Anul trecut, subscrierile RCA au avansat cu 16,6% față de 2014, la 3,11 miliarde de lei.

EXCLUSIV Document: frauda în asigurări se apropie de 400 milioane euro pe an. ASF vrea o poliție a asigurărilor. Oricine are asigurare poate deveni suspect CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Document: frauda în asigurări se apropie de 400 milioane euro pe an. ASF vrea o poliție a asigurărilor. Oricine are asigurare poate deveni suspect

Numărul de contracte în vigoare existente la nivelul pieței la sfârșitul anului 2015 a fost de 5,19 milioane, iar numărul contractelor nou încheiate în aceeași perioadă a fost de 7,31 mlioane, ambii indicatori fiind în creștere față de 2014, potrivit datelor ASF.

Grawe Asigurări este o societate din Austria cu o lungă tradiție în asigurări care, până acum, a ales să adopte o poziție prudentă în România.

Intrarea în faliment a societății Astra Asigurări, unul dintre cei mai mari jucători din domeniu, precum și problemele pe care le întâmpină City Insurance și Carpatica Asig au lăsat un gol important pe piața RCA. Cele trei firme realizau, împreună, peste 60% din primele subscrise pe acest segment.

Grawe este prezentă pe piața de asigurări din România din anul 2000 și practică asigurări generale și de viață.

Anul trecut, subscrierile companiei au scăzut cu aproape un milion de lei, la 44,96 milioane de lei, în timp ce profitul net a urcat de la 931.797 lei la 3,96 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
grawe
rca
casco
polite
emitere