Groupama Asigurări - plăți duble către fermieri. Seceta, grindina, furtuna și ploile excesive au produs cele mai mari daune

Groupama Asigurări - plăți duble către fermieri. Seceta, grindina, furtuna și ploile excesive au produs cele mai mari daune
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2021

Groupama Asigurări a subscris prime brute în valoare de 64 milioane lei în anul agricol 2019-2020 și a plătit către fermieri daune în valoare de peste 93 milioane lei, mai mult decât dublu față de anul anterior. Seceta, grindina, furtuna și ploile excesive au produs cele mai mari daune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Și în ultimul an agricol seceta a rămas pe primul loc în topul evenimentelor climatice care au afectat culturile din România pentru care Groupama Asigurări a plătit daune de 80 de milioane de lei. De la an la an, poate fi observat cum diferite regiuni din țară sunt afectate într-o măsură mai mare sau mică de seceta extremă, însă cele mai mari daune sunt grupate în sudul și estul țării, acolo unde se află, de altfel, 3 treimi din suprafața agricolă totală.

Instanța motivează suspendarea amenzilor ASF aplicate unor șefi ai City Insurance, care ar fi refuzat să transmită informațiile solicitate: nu au atribuții în acest sens! CITEȘTE ȘI Instanța motivează suspendarea amenzilor ASF aplicate unor șefi ai City Insurance, care ar fi refuzat să transmită informațiile solicitate: nu au atribuții în acest sens!

O consecință direct legată de subvenționarea primei de asigurare a fost creșterea suprafeței asigurate pentru secetă, de la 12.000 ha în 2017-2018, la 55.000 ha în 2018-2019, respectiv 85.000 ha în 2019-2020.

Per total, portofoliul Groupama Asigurări a evoluat de la aproximativ 600.000 ha în 2012-2013, la 800.000 ha în 2017-2018, iar după introducerea primei subvenționabile, la 815.000 ha în 2018-2019, respectiv 835.000 ha în anul următor.

Scala Assistance intră pe piața asigurărilor RCA CITEȘTE ȘI Scala Assistance intră pe piața asigurărilor RCA

În ultimii 10 ani, asigurările agricole au câștigat teren, însă continuă să întâmpine o serie de provocări, de la retincența în rândul fermierilor, la reducerea suprafețelor irigate sau lipsa investițiilor sustenabile. Antiselecția riscului este, de asemenea, o problemă în creștere în ultima perioadă, acest lucru însemnând că din ce în ce mai mulți clienți preferă să achiziționeze asigurări care acoperă doar riscurile cele mai probabil să se întâmple, fără a lua în considerare și alte riscuri suplimentare, mai puțin frecvente, dar cu un impact la fel de semnificativ.

Portofoliul Groupama Asigurări include Asigurărea culturilor agricole Standard, Asigurări pentru animale, păsări, viță de vie și pomi fructiferi, ca și pentru utilaje agricole, clădiri de fermă, silozuri și stocuri. 

viewscnt
Afla mai multe despre
groupama asigurări
prime brute