Groupama, devenit liderul pieței după falimentul City Insurance și Euroins: Perioada recentă ne-a arătat încă o dată cât de aproape de noi este uneori neprevăzutul

Groupama, devenit liderul pieței după falimentul City Insurance și Euroins: Perioada recentă ne-a arătat încă o dată cât de aproape de noi este uneori neprevăzutul
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2024

Groupama, liderul pieței de asigurări din România, după falimentul City Insurance și Euroins, raportează pentru primele 9 luni ale anului trecut o valoare totală a primelor brute subscrise de 2,87 miliarde lei, în creștere cu peste 30% față de aceeași perioadă a anului 2022, cu un profit de 164 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În afara RCA, veniturile companiei în primele 9 luni ale anului 2023 arată o creștere de peste 25%, atingând valoarea de 1,22 miliarde lei, fiind susținută în principal de liniile de business CASCO, Property, Asigurări persoane și Asigurări de călătorie.

Linia CASCO a avut o contribuție semnificativă la rezultatele totale, ajungând, în primele 9 luni ale anului 2023, la o creștere de aproximativ 28%. Linia asigurărilor de bunuri a înregistrat, de asemenea, o evoluție pozitivă, marcând o creștere de aproximativ 19%.

”Suntem mândri de rezultatele obținute în 2023: ne-am menținut agilitatea la un nivel ridicat și am dovedit încă o dată că avem nu doar instrumentele, ci și mentalitatea necesare pentru a deveni din ce în ce mai buni. Ultimii ani au fost o adevărată lecție pentru fiecare dintre noi, în special perioada recentă, care ne-a arătat încă o dată cât de aproape de noi este uneori neprevăzutul. Ni s-a confirmat astfel cât de important este să continuăm să gândim deopotrivă pe termen scurt, mediu și lung, punând mereu pe plan principal responsabilitatea pe care o avem față de clienții, partenerii, echipa noastră și societate”, spune Călin Matei, CEO Groupama.

TAROM scoate bilete la preț redus CITEȘTE ȘI TAROM scoate bilete la preț redus

Asigurările de sănătate au crescut cu aproximativ 33%, în timp ce asigurările de viață au atins și ele o creștere de peste 8%.

În ceea ce privește solvabilitatea, după primele 9 luni ale anului 2023, Groupama a înregistrat o valoare SCR de 150% și o valoare MCR de 295%, indicatori care confirmă soliditatea companiei, în linie cu obiectivele asumate.

Groupama are aproximativ 1.500 de angajați.

În ultimii aproape 15 ani, ASF a inițiat procedura redresării financiare la Astra Asigurări, Carpatica Asig, LIG Insurance, City Insurance și Euroins Romania. Ulterior, toate aceste companii au intrat în faliment.

viewscnt
Afla mai multe despre
groupama
asigurari