Grupul VIG revine la nivelul pre-criză. România, printre piețele cu cele mai mari creșteri absolute ale primelor

Grupul VIG revine la nivelul pre-criză. România, printre piețele cu cele mai mari creșteri absolute ale primelor
scris 19 mai 2021

Comparativ cu primul trimestru din 2020, când Vienna Insurance Group a început anul cu creșteri considerabile ale primelor, înainte de primul val de infecții cu COVID-19 de la jumătatea lunii martie, în primul trimestru din 2021 grupul austriac de asigurări, prezent în România prin Omanisig, Asirom și BCR Asigurări de Viață, a raportat o creștere de profit.

Primele și rata combinată s-au menținut la același nivel ca și în anul precedent.

„Clienții noștri au fost extrem de loiali și am beneficiat de un sprijin extraordinar din partea partenerilor noștri, beneficii care, în circumstanțele actuale, nu ar trebui considerate ca venind de la sine”, a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Niciun dosar aprobat în programul Rabla. Ministru - \ CITEȘTE ȘI Niciun dosar aprobat în programul Rabla. Ministru - "Sistemul este unul birocratic, așa l-am găsit.". Și nici nu l-a schimbat

Elisabeth Stadler este optimistă cu privire la evoluțiile viitoare pentru restul exercițiului financiar: „Deși redresarea economică în majoritatea țărilor din regiunea ECE va fi întârziată din cauza ratei de infectare în creștere începând din toamna lui 2020, suntem încrezători că ne vom atingem obiectivele pentru 2021. Ratele de vaccinare vor fi esențiale pentru asigurarea unor evoluții economice pozitive semnificative, iar în prezent observăm progrese considerabile în această privință în multe dintre piețele noastre.”

Creșteri de prime pe segmentele de asigurări generale și de sănătate

Volumul total al primelor s-a situat la 3,11 miliarde de euro în primele trei luni din 2021. Asigurările de viață, în special asigurările de viață cu primă unică, au înregistrat scăderi strategice ale primelor. În unele piețe, evoluția primelor a fost influențată și de efectul cursului valutar. Ajustate cu efectul cursului de schimb, primele ar fi înregistrat o creștere agregată de 1,6%.

Piețele din România, Republica Cehă și Polonia au înregistrat cele mai mari creșteri absolute ale primelor.

Toate instituțiile de stat ar urma să implementeze plata online a taxelor, impozitelor și a altor obligații. Măsura - obligatorie și pentru serviciile de utilitate publică CITEȘTE ȘI Toate instituțiile de stat ar urma să implementeze plata online a taxelor, impozitelor și a altor obligații. Măsura - obligatorie și pentru serviciile de utilitate publică

Cu o valoare de 128 de milioane de euro, profitul înainte de impozitare a crescut cu aproximativ 5% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Rezultatul net s-a îmbunătățit cu aproximativ 15%, la 99 de milioane de euro.

Piețele cu cea mai mare contribuție la profitul Grupului sunt Austria, Republica Cehă și Slovacia.

Câștigul anualizat pe acțiune s-a ridicat la 3,09 euro, ceea ce reprezintă o creștere de 15,3% față de anul precedent.

Rata combinată rămâne la un nivel de 95,2%, fiind aproape neschimbată comparativ cu același trimestru al anului precedent (T1 2020: 95,1%). Cele mai semnificative îmbunătățiri ale ratei combinate au fost înregistrate în Slovacia, segmentul alte piețe din ECE și Austria. Rezultatul financiar (excluzând rezultatele companiilor consolidate prin punere în echivalență) s-a ridicat la 175,8 milioane de euro în primul trimestru din 2021, în creștere cu 29% față aceeași perioadă a anului precedent. Acest lucru se datorează în principal deprecierilor de amploare mai redusă ale investițiilor, precum și creșterii câștigurilor realizate. Investițiile grupului, inclusiv numerarul și echivalentele de numerar, însumau 37,1 miliarde de euro la 31 martie 2021

viewscnt
Afla mai multe despre
vienna insurance group
asigurari