Holdingul canadian Fairfax Financial preia 80% din acțiunile Eurolife ERB și intră pe piața asigurărilor din România

Holdingul canadian Fairfax Financial preia 80% din acțiunile Eurolife ERB și intră pe piața asigurărilor din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 dec 2015

Holdingul canadian Fairfax Financial a ajuns la un acord cu banca elenă Eurobank Ergasias pentru preluarea unei participații de 80% la asiguratorul Eurolife ERB Insurance Group, inclusiv a activităților pe piața de asigurări din România, în schimbul a 316 milioane de euro. Tranzacția urmează să fie încheiată până la finalul primului trimestru din 2016.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit termenilor acordului, Fairfax va deține 80% din Eurolife, iar Eurobank va avea o participație de 20%, se arată într-un comunicat publicat marți de cele două instituții financiare.

Tranzacția include activitățile de asigurări de viață și generale ale Eurolife din Grecia și România, precum și divizia elenă de brokeraj a Eurolife și acordurile încheiate între subsidiarele Eurolife și Eurobank pentru distribuția, în exclusivitate, a produselor de asigurări prin rețeaua Eurobank în Grecia și România.

Acordul face parte din programul de restructurare al Eurobank, prin care a treia cea mai mare bancă din Grecia vrea să renunțe la diviziile non-bancare. Programul a fost aprobat în aprilie 2014 de Comisia Europeană.

Eurolife este al treilea mare asigurator din Grecia, cu o valoare a primelor subscrise de 241 milioane de euro la finele lunii septembrie și o cotă de piață de aproximativ 10%. În Grecia, produsele companiei sunt distribuite prin rețeaua Eurobank, în timp ce produsele destinate pieței din România sunt comercializate prin rețeaua Bancpost.  

"Suntem nerăbdători să lucrăm cu echipa Eurolife și cu partenerii de la Eurobank la dezvoltarea activităților Eurolife pe termen lung, a spus  Prem Watsa", președintele și directorul general al Fairfax.

Potrivit Fairfax, conducerea Eurolife va fi asigurată în continuare de actualul director general al companiei, Alexander Sarrigeorgiou.

Fondat în 1985, holdingul Fairfax Financial oferă servicii de asigurări și reasigurări prin intermediul celor peste 19 sucursale din Canada, SUA, Asia, Brazilia, Europa de Est și Orientul Mijlociu. Holdingul deține o participație de 13,6% la Eurobank.

Pe lângă Bancpost, Eurobank operează în România companiile ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower, IMO Property Investments București, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurări Generale, EFG Eurolife Asigurări de Viață, Retail Development și Seferco Development.

viewscnt
Afla mai multe despre
fairfax financial holdings
fairfax
eurolife
eurobank
preluare
tranzactie