Mediul offline, încă preferat de numeroși români la cumpărarea serviciilor financiare. Cele mai cumpărate produse din online

Mediul offline, încă preferat de numeroși români la cumpărarea serviciilor financiare. Cele mai cumpărate produse din online
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2019

Peste jumătate dintre românii utilizatori de internet și respondenți ai unui studiu se mențin conservatori preferând un contact direct la cumpărarea de servicii financiare în dauna achizițiilor online.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ceea ce privește serviciile financiare online, ponderea principală este dată, în ultimele 6 luni, de asigurări și vignete, în cazul ambelor categorii principalul target fiind reprezentat de bărbați, spune Julien Zidaru, Managing Partner EXACT Business Solutions. 

EXCLUSIV Sindicatele din bănci se pregătesc pentru concedierea a 25% din angajații sistemului după taxa pe active. “Pot fi afectați peste 10.000 de angajați. Cerem salarii compensatorii suplimentare și criterii de selecție pentru disponibilizări” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Sindicatele din bănci se pregătesc pentru concedierea a 25% din angajații sistemului după taxa pe active. “Pot fi afectați peste 10.000 de angajați. Cerem salarii compensatorii suplimentare și criterii de selecție pentru disponibilizări”

Chestionați în legătură cu tipul de asigurare auto cumpărată online, cea de tip RCA a fost indicată de 87% dintre participanții la studiu, iar asigurarea de tip CASCO, de 13% dintre aceștia. În cazul asigurării CASCO, aceasta este achiziționată online în mai mare măsură de femei (16% / vs / 10%, procent înregistrat în cazul bărbaților).

În ceea ce privește asigurările de locuință cumpărate online în ultimele 6 luni, 73% dintre respondenți au achiziționat Polița de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale. Și în acest caz, bărbații sunt principalii cumpărători: 79% / vs / 65%, procent înregistrat în rândul femeilor.

Asigurarea facultativă pentru locuință este cumpărată online în egală măsură de către femei și bărbați, 6 din 10 făcând o astfel de achiziție în ultima jumătate de an.

În zona serviciilor de online banking, este constatat că doar 8% dintre respondenți au optat în ultima jumătate de an pentru emiterea unui card online. Conturi bancare online au fost deschise de 7%, același procent fiind înregistrat și în cazul creditelor contractate online.

Studiul a fost realizat în luna noiembrie 2018, asupra persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, rezidente în mediul urban și rural și utilizatoare de internet. Volumul eșantionului a fost de 1.123 respondenți.

viewscnt
Afla mai multe despre
servicii financiare
asigurari
vignete