Omniasig - despăgubiri de peste 821 milioane lei. Incendiile sunt prima cauză

Omniasig - despăgubiri de peste 821 milioane lei. Incendiile sunt prima cauză
scris 19 mar 2020

Valoarea totală a despăgubirilor plătite de Omniasig anul trecut a fost de peste 821 milioane lei, cu 27% mai mare față de anul anterior.

În topul celor mai mari despăgubiri plătite pe liniile asigurărilor de locuință și property, cauzele celor mai multe pagube înregistrate în decursul anului 2019 au fost incendiile.

ULTIMA ORĂ BRD amână plata a până la 3 rate pentru clienții persoane fizice și prelungește durata facilităților de credit pentru micro-întreprinderi CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BRD amână plata a până la 3 rate pentru clienții persoane fizice și prelungește durata facilităților de credit pentru micro-întreprinderi

Pe segmentul asigurarărilor de locuințe, cea mai mare despăgubire plătită a fost în valoare de aproximativ 620.000 lei, sumă plătită în urma unui incendiu izbucnit la mansarda unui imobil. Pe locul al doilea se află o despăgubire plătită pentru o vilă afectată de alunecări de teren, despăgubire în valoare de circa 591.000 lei. A treia despăgubire, în valoare de 440.000 lei, a fost plătită pentru o casă afectată de alunecări de teren.

În cazul daunelor produse ca urmare a riscurilor de apă de conductă și refulare, inundare și răspundere civilă în cazul acestor riscuri, Omniasig plătește despăgubirea în maxim 3 zile lucrătoare de la data avizării daunei, doar pe baza unui deviz telefonic, dacă acestea se încadrează în limita a 2.000 lei.

În 2019, pe linia asigurărilor propery una dintre cele mai mari despăgubiri plătite de companie în ultimii ani a fost cea provocată de incendiul de la fabrica de condimente Solina, incident pentru care a fost plătită o despăgubire în valoare de peste 50 milioane lei. Pe locul al doilea, ca urmare a unui incendiu izbucnit într-o cameră RMN, declanșat din cauza unui scurtcircuit, se află o despăgubire de peste 3 milioane lei. A treia poziție în topul acestui segment este ocupată de un furt dintr-un depozit, pagubă pentru care a fost plătită o despăgubire în valoare de peste 1,2 milioane lei.

Omniasig este parte a grupului financiar austriac Vienna Insurance Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
omniasig
despăgubiri