Omniasig rămâne asigurătorul RCA al RATB pentru 3,7 milioane de lei. Care sunt despăgubirile în caz de accident pentru călători

Omniasig rămâne asigurătorul RCA al RATB pentru 3,7 milioane de lei. Care sunt despăgubirile în caz de accident pentru călători
scris 10 iul 2018

Omniasig Vienna Insurance Group a câștigat, în calitate de unic ofertant, licitația pentru asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) a parcului auto al Regiei Autonome de Transport București, de peste 2.100 de vehicule, pe care l-a asigurat și anterior.

Contractul de asigurare a fost estimat la 4,48 milioane de lei pentru 12 luni și a fost atribuit pentru 3,74 milioane de lei. Polița va acoperi 1.100 autobuze, 288 troleibuze și 457 de tramvaie, plus 47 de vagoane (transport tehnologic), precum și 249 vehicule (depanări, transport marfă, utilje ș.a.).

Grawe România vrea mai mult RCA în acest an CITEȘTE ȘI Grawe România vrea mai mult RCA în acest an

Potrivit caietului de sarcini al licitației, un călător RATB care va rămâne invalid permanent în urma unui accident rutier provocat de șoferul transportatorului va încasa 4.000 de lei. Aceasta este limita de răspundere pe care Regia impus-o asigurătorilor participanți la licitația pentru asigurarea RCA a parcului auto. În caz de deces, urmașii vor încasa de la RATB suma de 2.000 de lei. Cheltuielile medicale sunt acoperite în limita a 150 lei/zi pentru o perioadă de maxim 45 de zile. Bagajele călătorilor RATB sunt acoperite în limita a 100 lei.

Anterior, parcul auto al RATB a fost  asigurat RCA de Omniasig VIG, care a câștigat o licitație în prima parte a anului 2017. Contractul a fost atribuit pentru suma de 3,64 miloane de lei, de la un estimat de 5,4 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ratb
omniasig
rca
licitatie
contract
atribuire