Parcul auto al ANAF va fi asigurat CASCO de Carpatica Asig, companie în procedură de rezoluție

Parcul auto al ANAF va fi asigurat CASCO de Carpatica Asig, companie în procedură de rezoluție
scris 15 feb 2016

Carpatica Asig Sibiu, asigurător sub procedura rezoluției, a câștigat licitația pentru furnizarea de servicii de asigurare CASCO a parcului auto al Agenție Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), urmând să încaseze o primă de 301.864 lei pentru o perioadă de 12 luni.

Criteriul utilizat pentru atribuirea contractului a fost “prețul cel mai mic”, conform  caietului de sarcini al procedurii.

Numărul de autovehicule acoperite de polița CASCO va fi 353.

Carpatica Asig s-a plasat pe locul 7 în ierarhia de profil, cu subscrieri de 553,8 milioane de lei în 2014.

ASF: Carpatica Asig va selecta auditorul financiar în termen de 15 zile CITEȘTE ȘI ASF: Carpatica Asig va selecta auditorul financiar în termen de 15 zile

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat, în ianuarie, aplicarea măsurilor de rezoluție la Carpatica Asig, societate aflată în redresare financiară din aprilie 2014, pentru a evita intrarea asigurătorului într-o stare de dificultate majoră.

Procedura de rezoluție, definită printr-o lege intrată în vigoare la finalul anului trecut, presupune transferul activității unui asigurător cu probleme de la acționarii săi către un administrator numit de ASF, în cazul de față Fondul de Garantare a Asiguraților.

Într-un interval de cel mult 6 luni, autoritatea va întocmi un plan de rezoluție și se va asigura că un evaluator independent va efectua o evaluare "corectă, prudentă și realistă" a activelor, datoriilor și capitalurilor proprii ale asigurătorului, ca etape premergătoare aplicării măsurilor de rezoluție.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
casco
licitatie
polita
carpatica asig
rezolutie