Primele brute subscrise totale ale Allianz-Țiriac au depășit 1,32 miliarde de lei, în scădere totuși față de 2019. Interesul pentru protejarea casei a crescut

Primele brute subscrise totale ale Allianz-Țiriac au depășit 1,32 miliarde de lei, în scădere totuși față de 2019. Interesul pentru protejarea casei a crescut

Virgil Șoncutean, CEO al Allianz-Țiriac

Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2021

Primele brute subscrise totale ale Allianz-Țiriac în 2020 au depășit 1,32 miliarde de lei, în scădere totuși cu 3,7% față de 2019, în timp ce profitul operațional s-a îmbunătățit cu 15% și a însumat 154 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Diminuarea vânzărilor totale a fost cauzată de restrângerea businessului de asigurări generale, în special pe segmentul asigurărilor de călătorie, afectate de criza COVID-19, dar și de scăderea subscrierilor din polițele auto.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Pe de altă parte, subscrierile din asigurări de locuință s-au majorat cu 11%. Pe fondul pandemiei, locuința a devenit mai mult decât spațiul de relaxare și petrecere a timpului cu familia, iar interesul pentru protejarea casei a crescut.

 La nivelul Allianz-Țiriac, vânzările de asigurări de viață au avut cea mai mare rată de creștere, de aproape 14%, în condițiile în care subscrierile la nivel de piață au scăzut în 2020.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Am reușit într-un mediu volatil și incert să avem vânzări comparabile cu anul anterior, să ne îmbunătățim profitabilitatea operațională și să creștem numărul de clienți. Anul 2020 a însemnat pentru Allianz-Țiriac și deschiderea unui nou capitol din povestea sa prin semnarea primei achiziții. Tranzacția de preluare a Gothaer România este o confirmare a angajamentului nostru față de piața locală și un pas înainte în strategia de consolidare a poziției Allianz-Țiriac. Așadar, pentru 2021 avem toate motivele să fim optimiști și încrezători”, a declarat Virgil Șoncutean, CEO al Allianz-Țiriac.

Despăgubirile plătite în 2020 au însumat 695 milioane de lei.

Rata combinată s-a situat la 91,5%, în scădere ușoară față de 2019. Portofoliul echilibrat și disciplina costurilor operaționale sunt principalii factori care au influențat în mod pozitiv rata combinată. În perioada stării de urgență a existat un impact pozitiv și din perspectiva frecvenței mai reduse a daunelor, însă acesta a fost anulat de severitatea în creștere.

Allianz-Țiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare și asigurări.

viewscnt
Afla mai multe despre
allianz-țirac
prim
asigurari