Șeful Consiliului Concurenței: Polițele RCA pe o lună, o eroare. Fără reînnoire automată gradul de acoperire a scăzut

Șeful Consiliului Concurenței: Polițele RCA pe o lună, o eroare. Fără reînnoire automată gradul de acoperire a scăzut
scris 30 mar 2019

Introducerea polițelor RCA pe o lună a fost o eroare, pentru că reînnoirea nu se face automat și în acest fel s-a ajuns la o scădere a gradului de acoperire cu RCA, a declarat președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, sâmbătă, la Antena 3, citat de Agerpres.

"Din ce știu anul trecut, de exemplu, tarifele în piață, reale, plătite de oameni, erau mai mici decât tarifele acestea maximale, care existau anul trecut. Pași s-au făcut și piața arată mult mai bine pe RCA decât arăta în trecut. Acum ne obligă oricum Uniunea Europeană să facem câteva schimbări și atunci am spus că este o ocazie bună să corectăm ceea ce ne-a scăpat acum doi - trei ani când am schimbat legea. Și o eroare cred că a fost faptul că am introdus polițele de o lună....Uneori e tentant să faci o poliță pe o lună, plătești ceva mai puțin pentru luna aia, dar reînnoirea polițelor nu e automată și în felul acesta scade gradul de acoperire cu RCA", spune Chirițoiu.

DOCUMENTE ISTORICE în premieră. Cum și-a recuperat ExxonMobil daunele de război și naționalizare înregistrate în România în 1942-1948. Acordul încheiat de Gheorghiu-Dej cu Washingtonul CITEȘTE ȘI DOCUMENTE ISTORICE în premieră. Cum și-a recuperat ExxonMobil daunele de război și naționalizare înregistrate în România în 1942-1948. Acordul încheiat de Gheorghiu-Dej cu Washingtonul

El a explicat că gradul de acoperire cu RCA are impact asupra prețului polițelor. Astfel, accidentele generează niște pierderi și pentru ca polița RCA să fie cât mai mică este nevoie să coste cât mai puțin reparațiile și să împărțim costurile la câți mai mulți oameni. În cazul în care scade numărul clienților care plătesc RCA, costul reparațiilor se împarte la mai puțini și deci polița va fi mai scumpă.

Propunerile de modificări au fost înaintate deja Autorității de Supraveghere Financiară.

Consiliului Concurenței a început, în urmă cu un an, o anchetă pe piața service-urilor, urmând să fie finalizată peste câteva luni. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rca
asigurare auto
eroare
rca pe o luna
reinnoire automata
consiliul concurentei
ancheta
service auto