Tensiunile dintre industria auto și firmele de tehnologie cresc: Daimer cere UE să investigheze brevete ale Nokia esențiale în sistemele de comunicații ale vehiculelor

Tensiunile dintre industria auto și firmele de tehnologie cresc: Daimer cere UE să investigheze brevete ale Nokia esențiale în sistemele de comunicații ale vehiculelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2019

Grupul german Daimler a reclamat la autoritățile antitrust ale Uniunii Europene brevete deținute de Nokia în domeniul sistemelor de comunicații destinate vehiculelor, acțiune care scoate în evidență tensiunile dintre companiile de tehnologie și industria auto legate de utilizarea unor tehnologii de importanță majoră, transmite Reuters, citat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Companiile de tehnologie și furnizorii de servicii de telecomunicații mobile au un rol tot mai important în industria auto, tehnologiile lor fiind utilizate în sistemele de navigație, comunicațiile între vehicule și automobilele autonome.

Daimler nu a răspuns imediat solicitărilor de informații. Comisia Europeană a confirmat că a primit plângerea Daimler.

”Comisia a primit plângerea Daimler împotriva Nokia și o analizăm”, a afirmat purtătorul de cuvânt Ricardo Cardoso, într-un email.

Potrivit Nokia, Daimler vrea să ocolească obținerea unei licențe.

ING Bank România limitează retragerile și depunerile de numerar ale clienților începând cu 1 aprilie CITEȘTE ȘI ING Bank România limitează retragerile și depunerile de numerar ale clienților începând cu 1 aprilie

”Deși oferim o gamă largă de opțiuni pentru producătorii auto, inclusiv prin intermediul furnizorilor lor principali, Daimler a refuzat să obțină licență pentru invențiile Nokia pe care le utilizează deja”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei finlandeze, Mark Durrant.

Nokia a explicat că acuzațiile Daimler din plângerea făcută la UE sunt ultimele dintr-o serie lungă de acțiuni de evitare a obținerii unei licențe.

Nokia are o afacere foarte profitabilă cu licențe, o moștenire din istoria sa de producător major de telefoane mobile.

Litigiile legate de pantente dintre Apple, Samsung, Qualcomm și alte companii au dus la procese la nivel mondial, în ultimul deceniu, iar analiștii consideră că războiul patentelor s-ar putea muta în industria auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimer
nokia
auto
comunicatii
reclamatie