ULTIMA ORĂ Țintoiu, subiectul celei mai dure amenzi aplicate pe fondul scandalului politic privind naționalizarea pensiilor private, a câștigat definitiv procesul cu ASF. Instituția trebuie să achite și 1.000 euro daune morale

ULTIMA ORĂ Țintoiu, subiectul celei mai dure amenzi aplicate pe fondul scandalului politic privind naționalizarea pensiilor private, a câștigat definitiv procesul cu ASF. Instituția trebuie să achite și 1.000 euro daune morale

Raluca Țintoiu

scris 27 nov 2020

Raluca Țintoiu a câștigat definitiv procesul cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și a obținut, în urma respingerii apelului instituției de către instanța supremă, conform informațiilor Profit.ro, anularea interdicției de a conduce un administrator de pensii private.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Țintoiu, fost director general al NN Pensii, a primit în aprilie 2017 cea mai dură amendă aplicată vreodată de ASF pe fondul scandalului politic privind naționalizarea pensiilor private (Pilonul II). Ea a obținut la Curtea de Apel București (CAB), în octombrie 2018, atât anularea amenzii, în cuantum  de 100.000 lei, și reautorizarea ca director general al administratorului de pensii, cât și obligarea ASF să-i plătească și 1.000 euro ca daune morale.

Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi CITEȘTE ȘI Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi

Decizia CAB a fost atacată cu apel de ASF, cererea fiind respinsă acum de Înalta Curte de Casație și Justiție, potrivit informațiilor Profit.ro.

Raluca Țintoiu a fost sancționată de ASF după ce, în aprilie 2017, NN Pensii a transmis clienților o informare despre existența în spațiul public a unor discuții privind o eventuală decizie de naționalizare a Pilonului II și recomanda acestora să se informeze.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Într-o ședință convocată atunci rapid, ASF a retras autorizația lui Țintoiu, care ocupa funcția de director general al NN Pensii din septembrie 2013.

Anterior deciziei ASF, președintele de atunci al PSD Liviu Dragnea a declarat că NN Pensii “a făcut un lucru nepermis” când a trimis informarea către clienți, iar ASF și Ministerul Finanțelor Publice “trebuie să sancționeze foarte mult".

Johnson & Johnson Romania continuă colaborarea cu Smart Everything Everywhere și organizează cea de-a doua ediție a celui mai important hackathon pe teme e-health: Hacking Health 2.0 CITEȘTE ȘI Johnson & Johnson Romania continuă colaborarea cu Smart Everything Everywhere și organizează cea de-a doua ediție a celui mai important hackathon pe teme e-health: Hacking Health 2.0

Prin sancțiunea aplicată în aprilie 2017, Țintoiu are interdicție, pe o perioadă de 10 ani, să candideze pe o funcție care necesită avizul ASF sau al unei instituții similare din UE.

NN Pensii este cel mai mare fond de pensii private obligatorii din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
tintoiu
asf
nn
avocați
pensii private
amenda
sanctiune
daune morale