UPDATE Șefi noi peste asigurări și pensii private. Președintele comisiei de buget a Camerei Deputaților și fostul soț al Olguței Vasilescu, votați în comisii pentru conducerea ASF

UPDATE Șefi noi peste asigurări și pensii private. Președintele comisiei de buget a Camerei Deputaților și fostul soț al Olguței Vasilescu, votați în comisii pentru conducerea ASF

Leonardo Badea

Şerban Buşcu
Şerban Buşcu
scris 26 iun 2017

Leonardo Badea, președintele comisiei de buget-finanțe a Camerei Deputaților, a fost votat pentru postul de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară în comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament. Pentru poziția de prim-vicepreședinte al instituției a fost votat Ovidiu Wlassopol, fostul soț al Liei Olguța Vasilescu, în prezent consilier al lui Mircea Ursache, membru în boardul ASF. Discuțiile au început la ora 18.00 în comisiile reunite de buget-finanțe din cele două camere, fiind programate inițial pentru mâine, 27 iunie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Votat în comisii cu doar două abțineri, Badea a anunțat care vor fi prioritățile mandatului său: "Îmi propun menținerea stabilității sistemului. Vreau reguli noi, moderne, adecvate și ferme. Este nevoie de reglementare pentru a proteja consumatorul. Susținerea dezvoltării celor trei piețe este un alt obiectiv. Vrem să ne aliniem, de asemenea, la legislația europeană prin cele mai bune practici. Al cincilea obiectiv este să întărim credibilitatea și imaginea ASF. Nu în ultimul rând, vom merge pe o supraveghere bazată pe risc, vrem să fim proactivi."

Anterior, Badea (foto) fusese anunțat de către președintele PSD, Liviu Dragnea, ca viitor candidat. El a confirmat pentru Profit.ro că va fi audiat pentru poziția de șef al ASF.

Badea este profesor la Universitatea din Târgoviște și are experiență în mediul financiar doar la nivel teoretic, ținând cursuri în domeniul pieței de capital. “Sunt oameni în ASF care mi-au fost studenți. Nu cred că voi avea o problemă în ceea ce privește experiența”, a declarat, anterior, Badea, pentru Profit.ro.

Președintele ASF trebuie să aibă, potrivit legii, o experiență de minimum 8 ani în domeniul financiar.

De partea cealaltă, Wlassopol a fost în trecut jurnalist. În prezent este consilierul lui Mircea Ursache, vicepreședinte ASF, responsabil cu piața de capital. A cumulat o experiență de 10 ani în domeniul financiar, fiind consilier la CNVM și ASF în perioada 2007-2017, instituții în care a ajuns după ce a lucrat ca reporter la Pro TV.

Pe postul de prim-vicepreședinte a mai încercat să cadideze și Dumitru Bota, care s-a retras până la urmă.

BIOGRAFIE Mihai Tudose, propus premier, a fost ministru în Guvernul Grindeanu, cu nicio măsură îndeplinită, potrivit PSD CITEȘTE ȘI BIOGRAFIE Mihai Tudose, propus premier, a fost ministru în Guvernul Grindeanu, cu nicio măsură îndeplinită, potrivit PSD

După avizul comisiilor reunite, Badea și Wlassopol urmează să fie votați și de plenul Parlamentului, lucru care s-ar putea întâmpla chiar mâine.

Profit.ro va reveni cu detalii.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
presedinte asf