Autoritățile britanice investighează KPMG în legătură cu auditarea firmei de construcții Carillion, aflată în lichidare din cauza datoriilor uriașe

Autoritățile britanice investighează KPMG în legătură cu auditarea firmei de construcții Carillion, aflată în lichidare din cauza datoriilor uriașe
scris 30 ian 2018

Autoritățile britanice din domeniul contabil vor investiga firma de consultanță și audit KPMG în legătură cu felul în care a evaluat situația financiară a companiei britanice de construcții Carillion, care a intrat recent în lichidare.

Carillion a intrat în procedura de lichidare în urmă cu 2 săptămâni, având datorii de peste 1,3 mililarde de lire sterline, la care se adaugă un deficit de circa 1 miliard de lire în contul fondului pentru pensii. 

Consiliul britanic pentru raportare financiară (FRC) va verifica dacă KPMG a încălcat anumite reguli și standarde ca auditor al Carillion.  În acest sens, vor fi verificate rapoarte de audit din perioada 2014-2017.

Firma Tel Drum a intrat în insolvență, dar nu poate încerca 60 zile o eventuală dizolvare. Explicația avocatului pentru Profit.ro CITEȘTE ȘI Firma Tel Drum a intrat în insolvență, dar nu poate încerca 60 zile o eventuală dizolvare. Explicația avocatului pentru Profit.ro

Carillion a fost implicată în proiecte extrem de importante, precum linia de cale ferată de mare viteză HS2 și asigurarea de mentenanță pentru școli și închisori. 

Falimentul Carillion a declanșat o dezbatere în Marea Britanie despre cum sunt conduse companiile și măsura în care guvernul depinde de firmele private pentru serviciile publice pe care le oferă.

Marea Britanie cheltuie 10,3 miliarde de lire sterline pe an pentru contracte de servicii oferite prin intermediul parteneriatelor publice-private, de tipul celor avute cu Carillion.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
carillion
lichidare
faliment
kpmg
audit