Autoritățile SUA au confiscat monede bitcoin de 3,36 miliarde de dolari, furate în urmă cu 10 ani

Autoritățile SUA au confiscat monede bitcoin de 3,36 miliarde de dolari, furate în urmă cu 10 ani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 nov 2022

Departamentul de Justiție al SUA a confiscat monede bitcoin în valoare de aproximativ 3,36 miliarde de dolari, furate în urmă cu un deceniu, potrivit CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special

James Zhong a pledat vinovat de fraudă electronică. Monedele au fost furate de pe Silk Road, o piață ilegală de pe dark web, pe care FBI a închis-o în 2013.
Renault anunță oficial crearea unei companii cu Geely, care va include uzinele de motoare ale grupului, inclusiv cea din România CITEȘTE ȘI Renault anunță oficial crearea unei companii cu Geely, care va include uzinele de motoare ale grupului, inclusiv cea din România

Aceasta este a doua mare captură de criptomonede a autorităților SUA, după cea de 3,6 miliarde de dolari legată de atacul informatic asupra Bitfinex din 2016.

Potrivit autorităților, Zhong a furat 50.767 monede bitcoin de pe Silk Road, un forum dark web pe care se cumpărau și se vindeau droguri și alte produse ilicite, prin intermediul criptomonedelor. Silk Road a fost lansată în 2011 și închisă de FBI în 2013. Fondatorul său, Ross William Ulbricht, execută în prezent o condamnare pe viață în închisoare.
 
"Timp de aproape zece ani, locul în care se află această cantitate uriașă de bitcoin  s-a transformat într-un mister de peste 3,3 miliarde de dolari", a declarat un procuror american.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
captura bitcoin
bitcoin furat
bitcoin confiscat
frauda bitcoin
silk road