Banca Angliei nu vede dovezi clare ale unei încetiniri puternice a economiei britanice din cauza Brexit

Banca Angliei nu vede dovezi clare ale unei încetiniri puternice a economiei britanice din cauza Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2016

Banca Angliei nu vede ”dovezi clare” ale unei încetiniri puternice a economiei britanice după votul de la referendum pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană, cu toate că există semne că investițiile și angajările sunt în așteptare, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Agenți regionali ai Băncii Angliei, care circulă în toată țara și discută regulat cu companiile, au afirmat miercuri că incertitudinile de afaceri ”au crescut semnificativ”, dar că există puține dovezi de scădere a cheltuielilor de consum, scrie News.ro.

Săptămâna trecută, banca centrală a surprins piețele financiare cu menținerea neschimbată a dobânzilor, în loc să le reducă la un nou minim record.

Banca Angliei a precizat însă că majoritatea membrilor conducerii se așteaptă ca la ședința din 4 august să fie aprobat un nou pachet de măsuri de stimulare.

La începutul lunii iulie, Banca Angliei a prognozat că economia va încetini semnificativ ca efect al deciziei britanicilor de ieșire din UE, iar marți FMI a redus estimările referitoare la evoluția PIB-ului britanic în 2017, de la 2,2% la 1,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei