Banca Centrală Europeană stă cu ochii pe companii pentru reducerea inflației. Lagarde: Vom acționa dacă se înregistrează o creștere simultană a salariilor și marjelor de profit

Banca Centrală Europeană stă cu ochii pe companii pentru reducerea inflației. Lagarde: Vom acționa dacă se înregistrează o creștere simultană a salariilor și marjelor de profit
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2023

Banca Centrală Europeană nu va ezita să acționeze dacă oficialii vor vedea o creștere simultană a salariilor și a marjelor de profit ale companiilor, a afirmat președintele BCE, Christine Lagarde, într-un interviu acordat publicației franceze La Provence, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile „încă au treabă de făcut” pentru a readuce inflația sub control, a subliniat șeful BCE.

Nordis Group anunță vânzări de peste 137 milioane lei în primul semestru al anului 2023 CITEȘTE ȘI Nordis Group anunță vânzări de peste 137 milioane lei în primul semestru al anului 2023

Oficialii vor să știe dacă firmele vor accepta o reducere a marjei de profit pentru a compensa angajații sau „dacă ne vom confrunta cu o creștere dublă: a marjelor și a salariilor. O creștere simultană a ambelor va alimenta riscurile inflaționiste și vom lua măsuri în perspectiva unor astfel de riscuri”, a declarat președintele Băncii Centrale Europene, potrivit Agerpres.

Declarațiile preced reuniunea de politică monetară a BCE din 27 iulie, când analiștii se așteaptă la majorarea dobânzii.

CONFIRMARE Lansarea la bursă a acțiunilor Hidroelectrica - gândită cu o ceremonie specială, la primul sediu al BVB după regimul comunist, cu Iohannis și Ciolacu CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Lansarea la bursă a acțiunilor Hidroelectrica - gândită cu o ceremonie specială, la primul sediu al BVB după regimul comunist, cu Iohannis și Ciolacu

Președintele Bundesbank, Joachim Nagel, a susținut în trecut majorarea dobânzilor, dar joi și-a schimbat atitudinea, declarând că „nivelul exact al dobânzilor va fi decis pe baza datelor”.

În schimb, guvernatorul Băncii Centrale a Italiei, Ignazio Visco, le-a cerut colegilor de la BCE să acționeze prudent, spunând că nu înțelege preferința „de a depăși nivelul, fiind mai puțin restrictivi”, și că BCE ar trebui să aibă „o atitudine simetrică”.

BCE a majorat costul creditului la fiecare reuniune de politică monetară din ultimul an, astfel că dobânda la depozite a urcat din teritoriul negativ până la 3,5%, și a promis că vor urma și alte majorări în încercarea de a opri avansul inflației.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
christine lagarde