Banca Transilvania a afișat pentru primul trimestru un profit net de 246,2 milioane lei, în creștere cu 7,7%

Banca Transilvania a afișat pentru primul trimestru un profit net de 246,2 milioane lei, în creștere cu 7,7%
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2017

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), a doua instituție de credit după active de pe piața românească, a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 246,2 milioane lei (54,5 milioane euro), în creștere cu 7,7% față de aceeași perioadă din anul precedent, în condițiile în ciuda scăderii veniturilor operaționale, arată rezultatele trimestriale publicate miercuri de bancă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primul trimestru din 2016, banca a obținut un profit net de 228,5 milioane lei.

Activele băncii au ajuns la finalul primului trimestru din acest an la 51,89 miliarde lei (11,4 miliarde euro), în creștere cu 0,2% față de nivelul înregistrat în decembrie 2016, scrie News.ro

Anul trecut, Banca Transilvania a depășit în premieră BRD și a urcat pe poziția a doua în clasamentul băncilor românești după valoarea activelor, în urma BCR, care a rămas liderul pieței.

Veniturile din dobânzi au crescut în primul trimestru cu 6,5% față de aceeași perioadă din 2016, la 456,3 milioane lei, în timp ce veniturile din comisioane au urcat în același interval cu 11,1%, la 129,4 milioane lei.

„A fost un început de an bun, cu rezultate conform obiectivelor și așteptărilor. Datorită perspectivelor dezvoltării economice din România, suntem încrezători privind continuarea planurilor ambițioase de creștere și consolidare a băncii și a Grupului BT. (...) Focusul nostru rămâne perfecționarea relației cu clienții, creșterea eficienței și a valorii de piață a băncii”, a comentat președintele consiliului de administrație al băncii, Horia Ciorcilă.

Analiștii CFA România anticipează o depreciere a leului și o majorare a dobânzilor în următoarele 12 luni CITEȘTE ȘI Analiștii CFA România anticipează o depreciere a leului și o majorare a dobânzilor în următoarele 12 luni

Banca avea, la finalul lunii martie, un portofoliu de credite acordate clienților de 28,2 miliarde lei, în creștere cu 3,5% față de decembrie 2016.

Depozitele atrase de la clienți au scăzut cu 0,2% între finalul anului trecut și finalul primului trimestru, până la 41,75 miliarde lei.

Creditele neperformante erau la nivelul de 9,2% la finalul lunii martie.

La nivelul grupului Banca Transilvania, profitul net a crescut în primul trimestru cu 15,5%, la 266,9 milioane lei.

În 2016, banca a înregistrat un profit net de 1,23 milioane lei (273,3 milioane euro), în scădere cu 49% față de anul precedent, în condițiile în care în 2015 înregistrase un câștig din achiziția Volksbank, de 1,65 miliarde lei, nerepetabil ulterior.

Banca Transilvania (TLV) are un acționariat divers, care include investitori instituționali și oameni de afaceri din Cluj. Banca este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 10,1 miliarde lei (2,2 miliarde euro), calculată la ultimul preț de închidere, de 2,76 lei/acțiune. 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania