Banca Turciei a mărit o parte din dobânzi, dar insuficient pentru a opri declinul lirei

Banca Turciei a mărit o parte din dobânzi, dar insuficient pentru a opri declinul lirei
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2017

Banca centrală a Turciei a mărit marți dobânda overnight, dar nu și dobânda de refinanțare pe o săptămână, dezamăgind investitorii care sperau la o majorare semnificativă care să oprească declinul lirei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsurile neortodoxe ale băncii centrale de a opri deprecierea lirei prin managementul lichidităților, evitând creșterea dobânzilor față de care președintele Tayyip Erdogan se opune, s-au dovedit ineficiente, scrie News.ro.

Banca a mărit marți dobânda overnight cu 0,75 puncte procentuale, la 9,25% și o altă dobândă, pentru oferirea de lichidități de urgență, de la 10% la 11%.

Dobânda de refinanțare pe o săptămână a fost menținută la 8%, în pofida așteptărilor majorității analiștilor care anticipau o creștere.

Nike, Ford și alte companii, prinse în vâltoarea noii politici comerciale a lui Trump CITEȘTE ȘI Nike, Ford și alte companii, prinse în vâltoarea noii politici comerciale a lui Trump

”Este insuficient”, a spus Jakob Christensen, director pentru cercetări pentru piețe emergente la Danske Bank în Copenhaga.

Lira s-a depreciat până la 3,8299 unități pentru un dolar după anunț, de la 3,737 unități pentru un  dolar.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca turciei