Generali, prezent și în România, a cumpărat acțiuni la Intesa Sanpaolo, pentru a se proteja de preluarea unei participații mari

Generali, prezent și în România, a cumpărat acțiuni la Intesa Sanpaolo, pentru a se proteja de preluarea unei participații mari
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2017

Assicurazioni Generali a cumpărat 3,01% din acțiunile Intesa Sanpaolo pentru a împiedica banca să cumpere o participație mare la companie, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Achiziția a fost făcută după ce publicația italiană La Stampa a relatat că Intesa analizează o investiție în compania de asigurări, posibil în parteneriat cu grupul german de asigurări Allianz, scrie News.ro.

Reprezentanții Intesa și Allianz au refuzat să comenteze.

Potrivit reglementărilor italiene și în anumite condiții, o companie listată nu poate deține mai mult de 3% din acțiunile cu drept de vot ale unei alte companii listate, care la rândul ei are în proprietate drepturi de vot de peste 3% din capitalul acesteia.

Asta înseamnă că dacă Intesa a cumpărat o participație de peste 3% la Generali, drepturile de vot corespunzătoare capitalului care depășesc acest nivel vor fi înghețate. În plus, Intesa va fi obligată să vândă acțiunile în exces în termen de 12 luni.

Banca elenă Eurobank caută un partener strategic pentru Bancpost România CITEȘTE ȘI Banca elenă Eurobank caută un partener strategic pentru Bancpost România

Intesa ar fi putut evita aceste restricții dacă ar fi lansat o ofertă de preluare a minim 60% din capitalul Generali.

Acțiunile Generali au încheiat tranzacțiile de luni în urcare cu 4%, după un avans de circa 7% pe parcursul ședinței.

Generali a anunțat după închiderea ședinței că a cumpărat drepturi de vot de 3,01% la Intesa.

Analiștii s-au declarat sceptici față de posibila investiție a Intesa la Generali, care ar fi complexă din punctul de vedere al reglementărilor, întrucât ar uni operațiuni bancare cu cele de asigurări.

Ca și alți asigurători europeni, Generali are probleme să își crească profitabilitatea, pe fondul concurenței care presează prețurile.

Philippe Donnet, care a devenit director general al Generali în martie 2016, reduce costurile și se concentrează pe generarea de numerar.

Board-ul Generali s-ar putea reuni în următoarele zile pentru a-l înlocui pe directorul financiar Alberto Minali, a relatat separat Il Sole 24 Ore, adăugând că negocierile pentru plecarea acestuia au început deja.

Un purtător de cuvânt al Generali a refuzat să comenteze informațiile.

Grupul  Generali desfășoară  operațiuni în 60 de tari, inclusiv în România, are 77.000 de angajați și peste 65 de milioane de clienti în întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
assicurazioni generali
intesa sanpaolo