Cu toții ne-am dori să economisim mai mult, să facem o obișnuință din a pune ceva deoparte. În același timp, însă, am vrea să avem și bani la îndemână oricând, pentru cheltuieli. Pentru o astfel de echilibristică, Salt Bank vine cu o soluție simplă: până când economisirea ne va intra în reflex, „Sapce-ul” tău, adică pușculița virtuală, poate fi alimentată automat atunci când îți intră bani în cont, păstrând totodată fonduri disponibile în contul curent.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 7,31%, fără să mai înregistreze o nouă creștere puternică. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
O hartă a lumii evidențiază țările în funcție de nivelul dobânzii de politică monetară, cu cea mai ridicată rată înregistrată în Venezuela: 59,36%.
Commerzbank a anunțat o creștere neașteptată de aproape 12% a profitului net în primul trimestru, în ciuda dificultăților economice din Germania, depășind așteptările analiștilor și consolidându-și poziția într-un moment în care încearcă să evite o potențială preluare din partea grupului italian UniCredit, transmite Reuters.
CEO-ul CITR, Paul-Dieter Cîrlănaru, a declarat, la conferința INSOL Europe – Eastern European Countries' Committee, organizată la București, că susținerea economiei trebuie să înceapă de la reconstrucția sănătății companiilor și că fără performanță nu există finanțare, iar fără finanțare nu există creștere.
Cursul valutar oficial, de referință, anunțat vineri de BNR a ajuns la 5,1165 lei pentru un euro, față de 5,1222 lei înregistrat joi.
Indicele ROBOR la 3 luni a crescut la 7,31% de la 7,25%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Dobânda medie la tranzacțiile interbancare, pe baza căreia se calculează IRCC, a crescut miercuri la 6,21%, față de circa 5,6% în urmă cu o săptămână. Evoluția sugerează o drenare a lichidității din piață, posibil pe fondul unor intervenții ale BNR pentru susținerea ratei de schimb a leului.
Piața de datorie resimte tot mai acut efectele crizei politico-electorale. Randamentele au crescut abrupt pentru a patra zi la rând. Finanțele au luat totuși un împrumut pe termen scurt de la bănci, acceptând să plătească cea mai mare dobândă de după 2022.
Decizia Rezervei Federale de a menține neschimbată dobânda-cheie nu a surprins piețele, dar analiștii economici atrag atenția că banca centrală americană intră într-o fază critică: este nevoită să gestioneze simultan riscuri crescute de inflație și șomaj, într-un context economic tensionat de politicile comerciale ale administrației Trump, transmite Reuters.