Revolut, companie fintech cu 4 milioane de clienți în România, introduce o nouă schimbare în aplicația bancară.
Astfel, în momentul în care faci o plată iar soldul din contul principal nu este necesar, banca preia direct banii din celelalte conturi bancare, cum sunt cele în valută.
Procedura
Dacă utilizatorul nu are suficiente fonduri în moneda debitării directe, Revolut va încerca automat să efectueze plata în altă monedă activă din cont, în următoarea ordine: moneda tranzacției, moneda implicită a contului, următoarea monedă cu sold suficient.

Nu vor fi percepute comisioane.
Conversia nu se calculează în regim de schimb valutar, ci se aplică cursurile de schimb standard.
Această schimbare intră în vigoare începând cu 4 septembrie 2025 și este menită să prevină plățile eșuate din cauza unui sold insuficient, oferind o experiență mai fluidă pentru utilizatorii cu conturi în mai multe valute.
Ce se întâmplă dacă rămâi fără bani în cont
Mecanismul funcționează astfel: Revolut verifică succesiv dacă există fonduri disponibile în moneda tranzacției, în moneda implicită a contului, iar apoi în celelalte valute active. Tranzacția va fi efectuată automat din prima sursă care acoperă suma necesară.

Potrivit companiei, nu se percep comisioane pentru această conversie automată și nu se consumă din limita lunară de schimb valutar a utilizatorului. Se vor aplica doar cursurile standard de schimb din aplicație, valabile în momentul procesării.
Contul Revolut poate fi închis la cererea autorităților
O altă modificare: Revolut clarifică faptul că autoritățile pot solicita suspendarea sau închiderea unui cont bancar iar compania este obligată să se conformeze.
„Secțiunea 24 a fost actualizată pentru a arăta clar că autoritățile locale ne pot cere să suspendăm sau închidem contul tău, iar noi va trebui să respectăm această solicitare”, transmite banca.

Această prevedere nu este nouă în industria financiară, dar Revolut o clarifică acum.
Astfel, dacă o instituție publică, cum ar fi o autoritate fiscală sau un organism de control financiar, solicită în mod oficial măsuri împotriva unui cont, Revolut poate acționa fără notificare prealabilă către client.
Se modifică numele unui produss
Tot în cadrul actualizărilor, Revolut anunță că produsele denumite anterior „Conturi Flexibile” vor fi redenumite în „Fonduri de Numerar Flexibile”, administrate de Revolut Securities Europe UAB. De asemenea, a fost adăugat un link oficial către declarația de accesibilitate a aplicației.
Utilizatorii care sunt de acord cu noile termene nu trebuie să întreprindă nicio acțiune. În schimb, cei care nu acceptă schimbările au posibilitatea de a-și închide contul, fără costuri, până pe 4 septembrie 2025.