Bănci

Premierul Cîțu numește președinte la Protecția Consumatorilor un director de bancă, fost șef de sucursală la Volksbank

Premierul Cîțu numește președinte la Protecția Consumatorilor un director de bancă, fost șef de sucursală la Volksbank

sâmbătă, 00:40

Premierul Florin Cîțu l-a numit pe Claudiu Dolot șef la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în locul lui Eduardt Cozminschi. Dolot vine direct din poziția de șef de sucursală la BCR Caraș-Severin și a fost în trecut și director de sucursală la Volksbank.

 • Videoconferința News.ro - Programul ''Noua Casă'' va avea un plafon mai mic
  Videoconferința News.ro - Programul ''Noua Casă'' va avea un plafon mai mic
  vineri, 17:38

  Programul "Noua Casă" va avea în acest an un plafon de 1,5 miliarde de lei, în scădere față de 2 miliarde de lei cât a fost în 2020, a spus Cristian Păun, președintele Consiliului de Administrație al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), în cadrul conferinței "IMM-urile, oxigen pentru România", organizată de News.ro.

 • Ömer Tetik, directorul executiv al Băncii Transilvania - propus pentru board-ul Fondului Proprietatea
  Ömer Tetik, directorul executiv al Băncii Transilvania - propus pentru board-ul Fondului Proprietatea
  vineri, 17:34

  Omer Tetik, directorul executiv al Băncii Transilvania, este propus pentru un loc vacant de membru al Comitetului Reprezentanților al Fondului Proprietatea, ca urmare a expirării mandatului lui Piotr Rymaszewski.

 • BCR raportează un impact redus după expirarea moratoriului. Sergiu Manea: Ne așteptăm la o creștere ușoară a creditelor neperformante. Sunt optimist moderat
  BCR raportează un impact redus după expirarea moratoriului. Sergiu Manea: Ne așteptăm la o creștere ușoară a creditelor neperformante. Sunt optimist moderat
  vineri, 15:49

  Banca Comercială Română a înregistrat doar o creștere ușoară a restanțelor după expirarea moratoriului bancar. Doar câteva mii de clienți nu au mai reluat ratele din ianuarie și banca spune că va găsi soluții și pentru aceștia. Președintele executiv al băncii se așteaptă doar la o creștere ușoară a creditelor neperformante în acest an și remarcă rezistența economiei.

 • Leul a scăzut
  Leul a scăzut
  vineri, 13:13

  Banca Națională a României (BNR) a anunțat, vineri, un curs de referință de 4,8745 lei pentru un euro, în creștere cu 0,04% față de nivelul de 4,8725 lei pentru un euro consemnat joi. Dolarul a crescut cu 0,91%, la 4,0209 lei pe unitate.

 • Indicele ROBOR la 3 luni a crescut
  Indicele ROBOR la 3 luni a crescut
  vineri, 11:06

  Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut vineri la 1,59%, potrivit datelor publicate de BNR.

 • Ministerul Finanțelor lansează, în martie, noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației prin TEZAUR și FIDELIS. La începutul lunii a anunțat oficial că va continua programele
  Ministerul Finanțelor lansează, în martie, noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației prin TEZAUR și FIDELIS. La începutul lunii a anunțat oficial că va continua programele
  vineri, 10:30

  Ministerul Finanțelor lansează, în luna martie, noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației prin intermediul celor două programe, TEZAUR și FIDELIS, la începutul acestei luni anunțând, de altfel, că are în vedere continuarea ambelor programe.

 • BCR, profit net în creștere cu peste o treime în 2020
  BCR, profit net în creștere cu peste o treime în 2020
  vineri, 09:40

  Grupul Banca Comercială Română a încheiat 2020 cu un profit net în creștere cu 37% față de anul anterior la 814,1 milioane de lei. Rezultatul BCR s-a îmbunătățit mai ales după ce rezultatul din 2019 fusese puternic afectat de provizionul pentru Banca pentru Locuințe. Afacerile au crescut anul trecut, cu un avans de 7,4% al creditării.

 • Erste Group, profit în scădere cu jumătate în 2020
  Erste Group, profit în scădere cu jumătate în 2020
  vineri, 09:20

  Grupul austriac Erste a încheiat anul trecut cu un profit net de 783 de milioane de euro, în scădere cu circa 47% față de rezultatul din 2019, pe fondul creșterii puternice a provizioanelor, în contextul crizei COVID-19. Rezultatul operațional a rămas relativ neschimbat față de anul anterior.

 • Banca Transilvania, profit în scădere cu o cincime în 2020
  Banca Transilvania, profit în scădere cu o cincime în 2020
  25 feb 2021

  Grupul Banca Transilvania a încheiat anul 2020 cu un profit net de 1,48 miliarde de lei, în scădere cu 20% față de 2019. Cel mai mare grup financiar din România și-a majorat activele cu 17%, mai ales pe fondul creșterii plasamentelor în obligațiuni, în timp ce creditarea a avansat cu 4,5%.