Bănci

Patria Bank vizează plasarea unor obligațiuni în valoare de cel puțin 3 milioane euro

Patria Bank vizează plasarea unor obligațiuni în valoare de cel puțin 3 milioane euro

joi, 06:10

Consiliul de Administrație al Patria Bank a aprobat condițiile desfășurării unei oferte de obligațiuni denominate în euro subordonate scadente în anul 2028. Dobânzi nuale de 6,00-6,50%.

 • Marea Britanie stabilește noi condiții pentru băncile din UE care vor să opereze în Regatul Unit
  Marea Britanie stabilește noi condiții pentru băncile din UE care vor să opereze în Regatul Unit
  23 sep 2020

  Fondurile de investiții și băncile din Uniunea Europeană care vor să-și stabilească o bază în Regatul Unit după Brexit trebuie să aibă suficient personal de conducere pentru a putea fi adecvat supervizate, a anunțat miercuri Autoritatea pentru Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA), transmite Reuters.

 • JPMorgan mută active de 200 miliarde euro din Marea Britanie în Germania
  23 sep 2020

  Gigantul american din domeniul bancar JPMorgan Chase se află în plin proces de a transfera active de aproximativ 200 miliarde de euro din Marea Britanie la Frankfurt în urma ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, mutare care va propulsa subsidiara germană în rândul celor mai mari bănci din această țară în funcție de active.

 • Creditarea accelerează în august și depășește nivelul de dinainte de pandemie
  Creditarea accelerează în august și depășește nivelul de dinainte de pandemie
  23 sep 2020

  Soldul creditului neguvernamental a crescut cu 0,9% față de iulie și cu 3,7% față de anul anterior în august, la 274,5 miliarde de lei, pe fondul accelerării împrumuturilor pentru firme, și a ajuns peste nivelul de dinainte de declanșarea crizei COVID-19 din primăvară.

 • Leul a scăzut la un nou minim istoric
  Leul a scăzut la un nou minim istoric
  23 sep 2020

  Banca Națională a României (BNR) a anunțat, miercuri, un curs de referință de 4,8641 lei pentru un euro, în urcare cu 0,10% față de nivelul de 4,8590 consemnat marți. Dolarul a crescut cu 0,30%, la 4,1529 lei pe unitate.

 • Conducerea Direcției de Supraveghere din BNR este preluată de Adrian Cosmescu, după pensionarea lui Nicolae Cinteză
  Conducerea Direcției de Supraveghere din BNR este preluată de Adrian Cosmescu, după pensionarea lui Nicolae Cinteză
  23 sep 2020

  Adrian Cosmescu va prelua funcția de director al Direcției Supraveghere din Banca Națională a României, în timp ce Nicolae Cătălin Davidescu o va prelua pe cea de director adjunct începând cu 1 octombrie.

 • Indicele ROBOR la 3 luni a crescut
  Indicele ROBOR la 3 luni a crescut
  23 sep 2020

  Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut miercuri la 2%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).

 • UniCredit vinde active în Germania
  UniCredit vinde active în Germania
  23 sep 2020

  UniCredit SpA caută să-și vândă operațiunile de leasing din Germania și o divizie locală de investiții în sectorul imobiliar, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, ceea ce ar marca un nou pas al grupului bancar italian în politica sa de vânzare de active, transmite Reuters.

 • UniCredit a primit un plafon majorat pentru IMM Invest după ce a epuizat 680 de milioane de lei
  UniCredit a primit un plafon majorat pentru IMM Invest după ce a epuizat 680 de milioane de lei
  22 sep 2020

  UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finanțelor o suplimentare a plafonului de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii prin programul IMM Invest România.

 • Deutsche Bank închide 20% dintre sucursalele din Germania
  Deutsche Bank închide 20% dintre sucursalele din Germania
  22 sep 2020

  Grupul bancar german Deutsche Bank intenționează să închidă o cincime dintre sucursalele din Germania, în încercarea de a reduce costurile și a profita de modificarea obiceiurilor clienților în perioada pandemiei de coronavirus, a declarat marți pentru pentru Reuters unul dintre șefii de la Deutsche Bank.