Bănci

Euro urcă spre 4,78 lei. Lira sterlină, cel mai ridicat nivel din iunie 2016

Euro urcă spre 4,78 lei. Lira sterlină, cel mai ridicat nivel din iunie 2016

5 dec 2019

Banca Națională a României (BNR) a anunțat, joi, un curs de referință de 4,7764 lei/euro, în creștere cu 0,04% față de valoarea atinsă miercuri. Totodată, lira sterlină a atins cel mai ridicat nivel din iunie 2016 până în prezent.

 • Indicele ROBOR la 3 luni a crescut la cel mai mare nivel din ultimele două luni
  Indicele ROBOR la 3 luni a crescut la cel mai mare nivel din ultimele două luni
  5 dec 2019

  Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut joi la 3,06%.

 • ANALIZĂ PROFIT TV Lira sterlină a crescut în anticiparea victoriei Conservatorilor, iar dolarul canadian în urma deciziei Băncii Canadei
  ANALIZĂ PROFIT TV Lira sterlină a crescut în anticiparea victoriei Conservatorilor, iar dolarul canadian în urma deciziei Băncii Canadei
  5 dec 2019

  Principalii indicii bursieri americani au crescut aseară, după trei zile consecutive de pierderi datorate, în principal, tensiunilor comerciale. Catalizatorul mișcării a fost speranța pentru un acord comercial între Statele Unite (SUA) și China, în timp ce creșterea a fost totuși limitată de cifrele mai slabe privind angajările și indicele non-manufacturier PMI.

 • Lira sterlină urcă la maximul ultimelor 7 luni față de euro și dolar
  Lira sterlină urcă la maximul ultimelor 7 luni față de euro și dolar
  4 dec 2019

  Lira sterlină a urcat miercuri la maximul ultimelor aproximativ 7 luni în contextul în care investitorii pariază pe o victorie a Paridului Conservator la alegerile de săptămâna viitoare.

 • Euro scade spre 4,77 lei. Lira sterlină, cel mai mare nivel din iunie 2016
  Euro scade spre 4,77 lei. Lira sterlină, cel mai mare nivel din iunie 2016
  4 dec 2019

  Banca Națională a României (BNR) a anunțat, miercuri, un curs de referință de 4,7744 lei/euro, în scădere cu 0,04% față de valoarea atinsă marți. Totodată, lira sterlină a atins cel mai mare nivel din iunie 2016 până în prezent.

 • Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
  Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
  4 dec 2019

  Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat miercuri la 3,04%, cel mai ridicat nivel din ultimele 5 săptămâni.

 • EXCLUSIV FOTO "Artizanul" unuia din marile falimente bancare românești, cu avere vânată în 4 țări, trăiește în SUA, care nu recunoaște condamnarea sa penală în România
  EXCLUSIV FOTO "Artizanul" unuia din marile falimente bancare românești, cu avere vânată în 4 țări, trăiește în SUA, care nu recunoaște condamnarea sa penală în România
  4 dec 2019

  La 17 ani de la pronunțarea falimentului Băncii Turco Române, unul dintre cele mai răsunătoare de la începutul anilor 2000, și la 7 ani după condamnarea definitivă la închisoare cu executare a lotului de persoane găsite responsabile pentru devalizarea instituției de credit, liderul lotului și fostul proprietar și șef al băncii, omul de afaceri turc Cortuk Kamuran, un apropiat al fostului președinte al Turciei Suleyman Demirel, trăiește în Statele Unite, unde autoritățile nu recunosc condamnarea sa penală în România. În același timp, de la distanță, Kamuran continuă și în momentul de față să încerce să obțină desființarea pedepsei în justiția românească.

 • Românca Anca Ioana Ionescu este noul director BERD pentru Bulgaria
  Românca Anca Ioana Ionescu este noul director BERD pentru Bulgaria
  3 dec 2019

  Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a numit-o în poziția de director pentru Bulgaria pe românca Anca Ioana Ionescu, anterior șefă a BERD în Macedonia de Nord.

 • Cele patru proiecte de lege vizând băncile, inițiate de Daniel Zamfir și alți senatori PSD, au trecut de comisii. Urmează votul în Senat
  Cele patru proiecte de lege vizând băncile, inițiate de Daniel Zamfir și alți senatori PSD, au trecut de comisii. Urmează votul în Senat
  3 dec 2019

  Patru noi proiecte care vizează contractele încheiate cu băncile și IFN, inclusiv plafonarea dobânzilor, limitarea executării silite, limitarea cesiunilor de creanțe și conversia creditelor în valută, inițiate de senatorul Daniel Zamfir alături de colegi din PSD, au trecut de comisiile de buget-finanțe și industrii din Senat, care le-au întocmit rapoarte de aprobare. Proiectele urmează a fi votate, cel mai probabil, miercuri în ședința de plen a Senatului pentru ca apoi să fie trimise deputaților pentru vot final.

 • Euro coboară
  Euro coboară
  3 dec 2019

  Banca Națională a României (BNR) a anunțat, marți, un curs de referință de 4,7762 lei/euro, în scădere cu 0,03% față de valoarea atinsă luni.