Bănci

DECIZIE Guvernul, obligat de opoziție să majoreze pensiile cu 40%, în ciuda avertismentului că deficitul va urca la 11%. Cresc și fondurile pentru primării și pentru Catedrala Neamului. Executivul e lăsat să se împrumute în acest scop

DECIZIE Guvernul, obligat de opoziție să majoreze pensiile cu 40%, în ciuda avertismentului că deficitul va urca la 11%. Cresc și fondurile pentru primării și pentru Catedrala Neamului. Executivul e lăsat să se împrumute în acest scop

22 sep 2020

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat, marți, o serie de amendamente la proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară pe acest an, stabilind majorarea punctului de pensie anul acesta cu 40%, în loc de 14%, majorarea salariilor profesorilor, creșterea plafonului programului Start Up Nation și alocarea mai multor fonduri autorităților locale. PSD, care a inițiat amendamentele, ar fi vrut să limiteze și gradul de îndatorare a Guvernului, dar a renunțat în cele din urmă la această idee.

 • Leul a scăzut
  Leul a scăzut
  22 sep 2020

  Banca Națională a României (BNR) a anunțat, marți, un curs de referință de 4,8590 lei pentru un euro, în urcare cu 0,01% față de nivelul de 4,8583 consemnat luni. Dolarul a avansat cu 0,44%, la 4,1404 lei pe unitate.

 • Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care BRD și Raiffeisen Bank intră în acționariatul companiei CIT One, alături de BCR
  Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care BRD și Raiffeisen Bank intră în acționariatul companiei CIT One, alături de BCR
  22 sep 2020

  Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care BRD – Groupe Société Générale SA (BRD) și Raiffeisen Bank SA intră în acționariatul companiei CIT One SRL, alături de Banca Comercială Română SA (BCR), cu condiția respectării unor angajamente asumate de către cele trei bănci.

 • Indicele ROBOR la 3 luni a crescut
  Indicele ROBOR la 3 luni a crescut
  22 sep 2020

  Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut marți la 1,98%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).

 • UE acordă 18 luni băncilor pentru a-și reduce ''dependența excesivă'' de casele de clearing din Marea Britanie
  UE acordă 18 luni băncilor pentru a-și reduce ''dependența excesivă'' de casele de clearing din Marea Britanie
  22 sep 2020

  Băncile și alți participanți pe piețele financiare din Uniunea Europeană vor avea termen până la mijlocul lui 2022 pentru a-și reduce "dependența excesivă" de casele de clearing cu sediul în Marea Britanie, a anunțat luni Comisia Europeană, transmite Reuters.

 • Autoritățile europene nu vor să renunțe la Euribor
  Autoritățile europene nu vor să renunțe la Euribor
  22 sep 2020

  Euribor, rata dobânzii practicată pe piața interbancară din zona euro, va fi disponibilă în viitorul apropiat, a anunțat luni Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA), transmite Reuters.

 • BRD semnează un parteneriat de imagine cu handbalista Cristina Neagu
  BRD semnează un parteneriat de imagine cu handbalista Cristina Neagu
  21 sep 2020

  BRD – Groupe Société Générale a semnat un parteneriat cu Cristina Neagu, singura sportivă din istoria handbalului care a fost recompensată de patru ori de Federația Internațională de Handbal cu titlul de „Cea mai bună jucătoare a anului”. Cristina Neagu va deveni astfel ambasadorul BRD, reprezentând valorile băncii într-o serie de proiecte de responsabilitate socială și de comunicare instituțională.

 • Directorii Idea Bank și Citi, numiți în conducerea Asociației Române a Băncilor
  Directorii Idea Bank și Citi, numiți în conducerea Asociației Române a Băncilor
  21 sep 2020

  Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) a votat noua componență a Consiliului Director și completarea a două posturi vacante cu Mioara Popescu, director executiv al Idea Bank și Cristian Agalopol, director al piețelor de capital pentru Europa Centrală și de Est la Citi.

 • Leul a stagnat
  Leul a stagnat
  21 sep 2020

  Banca Națională a României (BNR) a anunțat, luni, un curs de referință de 4,8583 lei pentru un euro, în stagnare față de nivelul de 4,8582 consemnat vineri. Dolarul a urcat cu 0,62%, la 4,1224 lei pe unitate.

 • Băncile europene, în picaj după dezvăluirile FinCEN Leaks
  Băncile europene, în picaj după dezvăluirile FinCEN Leaks
  21 sep 2020

  Acțiunile băncilor europene de top scad puternic în prima parte a tranzacțiilor luni, după ce o anchetă jurnalistică publicată în weekend a dezvăluit că Deutsche Bank AG, HSBC, JPMorgan Chase & Co. și mai multe bănci globale au continuat să facă afaceri cu clienți suspectați de spălare de bani și alte infracțiuni financiare.