Bănci

Tranzacția prin care Vista Bank preia Crédit Agricole Bank România, pe masa Concurenței

Tranzacția prin care Vista Bank preia Crédit Agricole Bank România, pe masa Concurenței

marţi, 12:56

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Grupul bancar francez Crédit Agricole și-a vândut subsidiara Crédit Agricole Bank România către Vista Bank România, fostă Marfin Bank, controlată de familia greacă Vardinogiannis.

 • Indicele ROBOR la 3 luni a crescut
  Indicele ROBOR la 3 luni a crescut
  marţi, 11:03

  Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut marți la 1,68%, potrivit datelor publicate de BNR.

 • PSD vrea ca Guvernul să împrumute CEC cu 1,4 miliarde de lei
  PSD vrea ca Guvernul să împrumute CEC cu 1,4 miliarde de lei
  marţi, 07:23

  Partidul Social Democrat a depus un amendament la Legea bugetului prin care Ministerul Finanțelor ar trebui să împrumute CEC Bank cu 1,4 miliarde de lei pentru creșterea solvabilității băncii de stat.

 • Rezervele valutare la BNR au scăzut
  Rezervele valutare la BNR au scăzut
  luni, 19:06

  Rezervele valutare la Banca Națională a României (BNR) au scăzut cu 6% la sfârșitul lunii februarie, la 35,139 miliarde euro, față de 37,454 miliarde euro la 31 ianuarie 2021.

 • GRAFICE Dobânzile Guvernului au coborât la cel mai scăzut nivel începând din 2016, însă mișcări pe piața globală și BNR au inversat această direcție
  GRAFICE Dobânzile Guvernului au coborât la cel mai scăzut nivel începând din 2016, însă mișcări pe piața globală și BNR au inversat această direcție
  luni, 19:00

  Dobânzile la care se împrumută Guvernul au coborât în februarie la cel mai redus nivel începând din 2016, direcție alimentată în mare măsură de reducerea ratei cheie de către BNR la un minim istoric, de 1,25%. O mișcare a dobânzilor pe piața globală a fost accelerată, însă, pe plan intern de măsurile luate recent de BNR pentru sterilizarea de lichiditate din sistemul bancar, iar costurile de împrumut ale statului au revenit pe creștere, deși se află, încă, la niveluri similare cu finalul anului 2016, potrivit datelor analizate de Profit.ro.

 • Leul a stagnat
  Leul a stagnat
  luni, 13:18

  Banca Națională a României (BNR) a anunțat, luni, un curs de referință de 4,8744 lei pentru un euro, în stagnare față de nivelul de 4,8745 lei pentru un euro consemnat vineri. Dolarul a crescut cu 0,61%, la 4,0456 lei pe unitate.

 • Revolut lansează operațiunile bancare în România
  Revolut lansează operațiunile bancare în România
  luni, 12:12

  Revolut, aplicația financiară globală cu peste 15 milioane de utilizatori în întreaga lume a anunțat operaționalizarea licenței sale bancare în România.

 • Banca Română de Credite și Investiții are un nou director general adjunct, fost la First Bank, Bancpost, Raiffeisen, Credit Europe Bank
  Banca Română de Credite și Investiții are un nou director general adjunct, fost la First Bank, Bancpost, Raiffeisen, Credit Europe Bank
  luni, 11:38

  Dragoș-Alexandru Călin se alătură echipei Băncii Române de Credite și Investiții (BRCI) în funcția de Director General Adjunct – Divizia Comercial. post ocupat anterior de Dan-Horațiu Popa.

 • Indicele ROBOR la 3 luni a crescut
  Indicele ROBOR la 3 luni a crescut
  luni, 11:06

  Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut luni la 1,61%, potrivit datelor publicate de BNR.

 • Profitul net al Patria Bank a scăzut la jumătate în 2020, pe fondul pandemiei
  Profitul net al Patria Bank a scăzut la jumătate în 2020, pe fondul pandemiei
  duminică, 18:37

  Patria Bank a obținut în 2020 un profit net de 2,8 milioane lei, în scădere cu 48% față de anul anterior (5,33 milioane lei), în timp ce venitul net bancar a scăzut cu 8%, la 153,24 milioane lei, de la 167 milioane lei în 2019, potrivit rezultatelor raportate Bursei de Valori București (BVB).