Deutsche Bank se așteaptă la pierderi record de 6,2 mld euro în trimestrul al treilea

Deutsche Bank se așteaptă la pierderi record de 6,2 mld euro în trimestrul al treilea

Sediul Deutsche Bank din Frankfurt

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 oct 2015

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, estimează că va înregistra o pierdere record de 6,2 miliarde de euro în trimestrul al treilea, în principal din cauza cheltuielor de aproape 5,2 miliarde de euro cauzate de deprecierea fondului comercial și a mai multor active din segmentele de corporate și private banking, potrivit The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiștii estimau un profit de 1 miliard de euro pentru Deutsche Bank în trimestrul al treilea.

Cheltuielile de depreciere sunt generate de așteptările privind impactul apropiatei majorări a cerințelor de capital la nivelul sectorului bancar german, precum și de reducerea valorii diviziei de retail Postbank, pe care Deutsche Bank vrea să o vândă, se arată într-un comunicat al instituției bancare.

În plus, Deutsche Bank a alocat 1,2 miliarde de euro pentru cheltuieli cu litigii și alte 600 milioane de euro pentru cheltuieli de depreciere aferente unei participații de 19,99% în banca chineză Hua Xia Bank.

"În baza acestor cheltuieli, Deutsche Bank estimează că va raporta o pierdere netă de 6,2 miliarde de euro pentru trimestrul al treilea. Pierderea netă după primele nouă luni ale anului este prognozată la 4,8 miliarde de euro", potrivit comunicatului.

John Cryan, care a preluat în luna iulie funcția de director general al Deutsche Bank, a anunțat recent un plan de reorganizare care vizează reducerea cheltuielilor cu 3,5 miliarde de euro anual până în 2020.

Printre măsurile incluse în plan se numără și renunțarea la aproximativ 23.000 de angajați, reprezentând un sfert din personalul actual, în special prin concedieri în zona activităților tehnologice și prin vânzarea Postbank, potrivit informațiior apărute în presă.

De asemenea, Cryan a indicat că bonusurile bancherilor și dividendele acordate acționarilor ar putea fi reduse sau chiar eliminate, notează The Guardian.

Cryan va detalia măsurile la prezentarea raportului financiar trimestrial al băncii, programată pentru 29 octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
pierderi
cheltuieli