Acțiunile băncilor din zona euro se prăbușesc, ștergând câștigurile înregistrate în 2022

Acțiunile băncilor din zona euro se prăbușesc, ștergând câștigurile înregistrate în 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2022

Acțiunile băncilor din zona euro au înregistrat joi scăderi semnificative, după ce forțele rusești au atacat ținte din Ucraina, iar Occidentul a promis că va adopta noi sancțiuni împotriva Moscovei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele bursier pentru băncile din zona euro este în grafic pentru a înregistra cea mai slabă zi din martie 2020, când piețele financiare erau afectate de informațiile privind pandemia de COVID-19. Joi la prânz, indicele a scăzut cu 8,6%, ștergând toate câștigurile din 2022, scrie Agerpres.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

În timp ce mai multe bănci internaționale și-au redus operațiunile din Rusia în ultimii ani, UniCredit SpA, Societe Generale și Raiffeisen Bank International AG sunt în continuare cele mai mari bănci europene prezente pe piața rusească.

Indicele bursier pentru băncile din Italia înregistra un declin de peste 9%, titlurile UniCredit au scăzut cu 11,4%, în timp ce acțiunile altor bănci europene cu expunere la Rusia, precum Societe Generale, Raiffeisen Bank și ING, au înregistrat scăderi între 8% și 20%.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

Liderii Uniunii Europene se vor reuni joi după-amiază, în cadrul unui Consiliu European extraordinar, pentru a discuta despre noi sancțiuni ''masive și severe'' împotriva Rusiei, care sunt în curs de finalizare și vor fi adoptate ''rapid''. Noile sancțiuni propuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei vor viza sectoare strategice și vor bloca accesul băncilor rusești pe piețele financiare europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci
actiuni