Banca Transilvania distribuie dividende în valoare de 1 miliard de lei. Majorare de capital cu acțiuni gratuite

Banca Transilvania distribuie dividende în valoare de 1 miliard de lei. Majorare de capital cu acțiuni gratuite
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 apr 2024

Cu un profit net în creștere cu 20% anul trecut, Banca Transilvabia acordă un dividend cu randament de 4%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Adunarea Generală Ordinară a Acțioanrilor de la Banca Transilvania (TLV) a aprobat propunerea Consiliului de Administrație pentru repartizarea de numerar în sumă de 1 miliard de lei sub formă de dividende

Dividendul brut cu dată a plății 26 iunie este de 1,2521000331 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de pe bursă de 28,45 lei/acțiune, acesta conferă acționarilor un randament de 4,05%.

EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pompierii, polițiștii și jandarmii nu au venit la Fondul lansat de Viorel Cataramă. Omul de afaceri retrage compania de administrare din piața de capital

În Adunarea Generală extraordinară a Acționarilor a fost aprobată o majorare de capital prin încorporarea rezervelor în sumă de 1,18 miliarde lei. Acțiunile nou-emise vor fi alocate, cu dată a plății 22 iulie, acționariolor înregistrați pe data de 19 iulie (ex-data 18 iulie) într-un raport calculat după formula 100x(118.221.613/798.658.233).

Tot în AGEA a fost aprobat un program de răscumpărare pentru 6,50 milioane acțiuni proprii, echivalentul a 0,81% din titluri. Acțiunile dobândite urmează să fie acordate în cadrul unui program stock option plan în vederea implementarii unui sistem de remunerare și derularea unui program de fidelizare a personalului pe o perioadă de cel puțin 4 ani, precum și plata unor remunerații fixe.

Acționarii au aprobat în AGOA bugetul pentru anul în curs care prevede realizarea unui profit brut de 3,53 miliarde lei. Planul de investiții pentru 2024 al Băncii Transilvania se ridică la 643,05 milioane lei, din care peste 2 treimi sunt investiții în IT și carduri.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
dividende
bvb
bursa