Acțiunile ING au urcat cu peste 9%, după un profit peste așteptări în al doilea trimestru

Acțiunile ING au urcat cu peste 9%, după un profit peste așteptări în al doilea trimestru
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 aug 2016

Acțiunile ING Groep s-au apreciat cu peste 9% miercuri, după ce grupul bancar olandez a raportat un profit în creștere cu aproape 27% în al doilea trimestru, susținut de extinderea semnificativă a portofoliului de credite și menținerea marjei de câștig la un nivel relativ stabil, pe fondul reducerii ratelor la depozite în mai multe țări, inclusiv în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ING, cea mai mare bancă din Olanda în funcție de active, a obținut un profit net subiacent (excluzând impactul din cedările de active ) de aproape 1,42 miliarde de euro în perioada aprilie-iunie, în urcare cu 26,7% de la 1,12 miliarde euro în perioada similară din 2015, potrivit raportului financiar, citat de MarketWatch.

Rezultatul net pentru al doilea trimestru s-a situat la 1,295 miliarde de euro, comparativ cu un profit de 358 milioane de euro consemnat anul trecut.

Acțiunile băncii s-au apreciat cu 9,2% după publicarea rezultatelor, care au depășit așteptările analiștilor, și au atins un maxim intraday de 10,26 euro/unitate. Ulterior, creșterea s-a temperat ușor, iar în jurul orei 14:30 acțiunile băncii erau cotate la 10,20 euro/unitate, în urcare cu 8,5% față de referință.  

Evoluția bună din trimestrul încheiat la 30 iunie s-a datorat, în principal, majorării portofoliului de credite cu 12,6 miliarde de euro, până la 551 miliarde de euro, precum și scăderii provizioanelor pentru împrumuturile neperformante.

ING a revizuit în scădere prognoza de inflație pentru 2016 și 2017 CITEȘTE ȘI ING a revizuit în scădere prognoza de inflație pentru 2016 și 2017

Totodată, marja de câștig a băncii - diferența dintre dobânzile aplicate la credite și cele plătite la depozite - a rămas stabilă la 1,50%, în pofida ratelor ultrascăzute la dobânzi în majoritatea piețelor pe care activează. La finele primului trimestru, ING a raportat o marjă din dobânzi de 1,51%. 

"În trimestrul al doilea, am redus ratele la depozite în Olanda, Germania, Italia, Cehia, Australia și România", potrivit raportului.

Per total, veniturile din dobânzi ale ING au crescut cu 5,3% față de perioada corespunzătoare din 2015 și cu 0,6% raportat la trimestrul precedent, până la nivelul de 3,3 miliarde de euro.

La finele lunii iunie, împrumuturile neperformante reprezentau 2,3% din totalul creditelor acordate de ING. În România, unde grupul olandez ocupă poziția a 7-a în funcție de active, nivelul creditelor neperformante a scăzut la 3,9%, de la 4,3% la finele anului trecut, se arată într-o prezentare pentru analiști.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing
rezultate
profit
actiuni