Austriecii de la Biogest au primit 5,3 milioane euro de la BCR pentru construcția unei stații de biogaz în Satu-Mare

Austriecii de la Biogest au primit 5,3 milioane euro de la BCR pentru construcția unei stații de biogaz în Satu-Mare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 sep 2015

Banca Comercială Română (BCR) a finanțat construcția unei stații de biogaz în localitatea Ardud, judetul Satu-Mare, o investiție în valoare de aproximativ 5,3 milioane de euro realizată de First Biogaz, membră a companiei austriece de instalații de biogaz Biogest.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Stația de biogaz are o putere instalată de 1,5 MW iar energia electrică generată poate acoperi necesarul de energie pentru aproximativ 4.500 de gospodării,” se arată într-un comunicat BCR.

Stația de la Ardud este construită pe baza tehnologiei PowerRing dezvoltată de Biogest și va utiliza, pe lângă culturile energetice tradiționale, și produse agricole secundare, precum tulpinile de porumb.

Biogest este un producător internațional de instalații de biogaz, cu sediul în Austria, cu activități în Marea Britanie, Italia, România, Serbia și Republica Cehă. Până în prezent, compania a realizat peste 90 de proiecte de centrale de biogaz la nivel european.

First Biogaz, sucursala din România a austriecilor, a raportat anul trecut o pierdere de 201.993 lei, la venituri totale de 450.278 lei. În 2013, anul inființării, compania a înregistrat o cifră de afaceri netă de 263.619 lei, potrivit datelor Ministerului de Finanțe.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
biogaz
biogas
first biogaz. biogest
centrala
statie
investitie