Banca Internațională de Investiții, la care România este acționar, a fost retrogradată din nou

Banca Internațională de Investiții, la care România este acționar, a fost retrogradată din nou
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 31 mar 2022

Banca Internațională de Investiții, una dintre băncile în care fostele state CAER sunt acționare, a fost retrogradată din nou de către Standard & Poor`s. De asemenea, Moody`s, care în prealabil retrogradase BII la junk, acum a retras ratingul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ratingul oferit de S&P scade de la A- la BBB+ cu perspectivă negativă, potrivit unui anunț la Bursă. Săptămâna trecută, Fitch retrograda banca de la BBB la BB-, adică junk.

Banca Internațională de Investiții are sediul la Budapesta de anul trecut, fiind mutat de la Moscova, dar Rusia este cel mai mare acționar, cu circa 47,5%, în timp ce participația României este de 6,1%.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

România caută să iasă din acționariatul BII, cota sa fiind evaluată la circa 26 de milioane de euro, în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.

BII a încheiat anul trecut cu active de 1,79 miliarde de euro și un profit net de 7,9 milioane de euro, în creștere cu circa 7% față de rezultatul din 2020.

Banca are emise obligațiuni în valoare de circa 1,35 miliarde de lei în România. Cea mai recentă emisiune a fost de 200 de milioane de lei în octombrie 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca internationala de investitii
bii
rating