Banca Transilvania înlocuiește programul de amânare a ratelor cu OUG 37, dar anunță că nu va percepe dobândă la dobândă pentru persoanele fizice

Banca Transilvania înlocuiește programul de amânare a ratelor cu OUG 37, dar anunță că nu va percepe dobândă la dobândă pentru persoanele fizice
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 10 apr 2020

Banca Transilvania anunță că nu va percepe dobânzi la dobânzile capitalizate ca urmare a suspendării ratelor în baza Ordonanței Guvernului nici pentru creditele de nevoi personale, suplimentar față de cele ipotecare. Banca va menține în vigoare și propriul program de amânare a ratelor pentru debitorii care nu se califică în mod expres la prevederile OUG 37/2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca Transilvania începe implementarea OUG 37/2020 prin care debitorii pot cere suspendarea ratelor cu până la 9 luni dar nu mai târziu de finele acestui an, în contextul pandemiei de coronavirus.

Banca anunțase anterior o schemă proprie de sprijinire a debitorilor prin amânarea a până la 3 rate pentru creditele ipotecare și de consum, fără niciun fel de cost pentru debitori, prin prelungirea perioadei de creditare.

UniCredit prognozează o scădere extrem de dură a economiei europene în 2020. “Mama tuturor recesiunilor a sosit!” CITEȘTE ȘI UniCredit prognozează o scădere extrem de dură a economiei europene în 2020. “Mama tuturor recesiunilor a sosit!”

BT anunță acum că trece la schema Guvernului, însă va menține și actuala facilitate pentru clienții care nu se încadrează în mod expres în prevederile OUG și care nu au restanțe mai vechi de 1 martie și pe care nu le-au putut achita ca urmare a contextului actual.

Ordonanța arată că dobânzile amânate se vor capitaliza, adică vor deveni parte din soldul creditului, și vor trebui să fie achitate ulterior, fiind mai puțin avantajoasă pentru debitor decât oferta anterioară a BT pentru cei care aveau nevoie de o amânare pe termen de până la 3 luni.

În cazul creditelor ipotecare, dobânda acumulată în perioada de amânare va fi recuperată în maxim 60 de luni, iar suma astfel acumulată nu va fi purtătoare de dobândă, arată Ordonanța. Statul va garanta băncilor dobânzile amânate.

Banca Transilvania a ales să nu perceapă dobândă nici pentru dobânzile amânate aferente creditelor de consum, deși OUG 37 permite acest lucru.

Banca va menține perioada de grație oferită la cardurile de credit, până la 25 mai, așa cum a anunțat în 14 martie.

Pentru a beneficia de amânarea ratelor, clienții trebuie să contacteze banca pe site sau prin telefon până pe data de 14 mai și vor primi un răspuns în termen de maximum 15 zile de la data solicitării.

Clienții băncii care au apelat deja la o forma de susținere BT, pot să solicite amânarea în baza OUG 37, caz în care li se va sista facilitatea curentă și vor fi înrolați în noul program cu data noii cereri.

viewscnt
Afla mai multe despre
suspendare rate banci
coronavirus
suspendare rate coronavirus
amanare rate banci
banca transilvania