BCE va introduce în circulație, din 2017, noua bancnotă de 50 de euro

BCE va introduce în circulație, din 2017, noua bancnotă de 50 de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2016

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunțat joi că va prezenta publicului noua bancnotă de 50 de euro din seria 'Europa' la data de 5 iulie 2016 iar punerea în circulație a acesteia este prevăzută pentru primăvara anului 2017, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceasta va fi cea de-a patra bancnotă din seria Europa, după cea de 5 euro care a intrat în circulație în luna mai 2013, urmată la sfârșitul lunii septembrie 2015 de noua bancnotă de 10 euro iar în luna noiembrie 2015 de noua bancnotă de 20 euro.

"Noi - Eurosistemul și partenerii noștri din sector - am demarat din timp preparativele pentru introducerea noii bancnote de 50 euro, pentru a asigura că firmele sunt pregătite, astfel încât cetățenii să poată utiliza pretutindeni fără probleme noile bancnote începând cu data intrării lor în circulație", a declarat șeful Direcției bancnote a BCE, Ton Roos.

Bancnota de 50 de euro este cea mai utilizată dintre toate cupiurile bancnotelor euro. Numărul bancnotelor de 50 de euro se ridică la peste 8 miliarde, reprezentând aproximativ 45% din totalul bancnotelor aflate în circulație.

Guvernul schimbă regulile pentru nunți și botezuri și lasă organizatorii să încaseze mai mulți bani din dar CITEȘTE ȘI Guvernul schimbă regulile pentru nunți și botezuri și lasă organizatorii să încaseze mai mulți bani din dar

Începând cu luna aprilie, băncile centrale naționale din Eurosistem au oferit fabricanților de echipamente în domeniul bancnotelor posibilitatea efectuării de teste cu noua bancnotă de 50 de euro în clădirile băncilor centrale naționale. Totodată, din iulie, acestea vor pune la dispoziția fabricanților de echipamente în domeniul bancnotelor interesați și a altor părți terțe relevante, sub formă de împrumut, noile bancnote de 50 de euro în vederea testării la sediile proprii și în locurile în care se află echipamentele.

Bancnotele din seria 'Europa' cu denominări mai mari (100 de euro și 200 de euro) vor fi introduse treptat, pe parcursul mai multor ani însă nu și bancnotele de 500 de euro, în condițiile în care recent BCE a decis să oprească tipărirea acestor bancnote. În paralel, actualele bancnote euro, emise în luna ianuarie 2002, vor fi retrase treptat din circulație.

BCE este responsabilă de emiterea de monede și bancnote pentru cele 19 state membre ale zonei euro. Producerea monedelor și bancnotelor revine băncilor centrale naționale.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
bancnota 50 euro