BCR introduce plata în rate fără dobândă cu cardul de credit pentru orice cumpărături

BCR introduce plata în rate fără dobândă cu cardul de credit pentru orice cumpărături
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 6 dec 2016

Clienții BCR cu carduri de credit pot plăti în până la 12 rate fără dobândă orice cumpărături, din magazine din țară sau străinătate, inclusiv online, potrivit unui nou program anunțat de bancă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Facilitatea de rate fără dobândă la plata cu cardul a fost oferită de către băncile din România până acum doar pentru anumiți comercianți.

Operațiunile cu carduri de credit cresc într-un ritm accelerat, cu o medie de șase cumpărături per card în fiecare lună, spune Dana Mușat, Director Executiv Carduri BCR.

Apare o nouă materie în școlile de economie din România: macrostabilitatea CITEȘTE ȘI Apare o nouă materie în școlile de economie din România: macrostabilitatea

“Era timpul ca acest produs să-și extindă funcționalitățile și să iasă din confortul deplin oferit de partenerii agreați”, susține oficialul celei mai mari bănci locale, potrivit unui comunicat de presă.

Clienții BCR pot beneficia de această facilitate pentru cumpărăturile care depășesc 200 de lei.

La momentul efectuării unei cumpărături eligibile, deținătorul de card primește prin SMS oferta pentru plata în rate. Pentru acceptare, este necesar să răspundă la SMS, cu referința tranzacției menționată în textul mesajului. Ulterior, i se va confirma prin SMS transformarea efectivă a cumpărăturii în rate, se arată în comunicat.

Unele tranzacții, cum ar fi retragerea de numerar, transferul de bani, pariurile sau tranzacțiile la cazinouri, nu sunt acceptate în program.

BCR are în portofoliu carduri emise sub sigla MasterCard. Comisionul de emitere este de 20 de lei, iar dobânda curentă este de fixă la 28% pe an pentru cardurile negarantate și de 23% pe an pentru cele garantate.

În cazul în care clientul nu plătește suma minimă lunară se aplică o dobândă penalizatoare suplimentară de 3% peste principalul restant.

Ca în cazul celor mai multor carduri de credit, retragerea de numerar e penalizată drastic cu un comision de 3% din sumă sau minimum 10 lei.

Clienții care fac cumpărături din străinătate sau în altă monedă decât leul plătesc și un comision de conversie valutară de 2% din valoarea tranzacției.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
mastercard
rate fara dobanda
card de credit