BERD a investit 9,4 miliarde de euro anul trecut, cea mai mare sumă de până acum

BERD a investit 9,4 miliarde de euro anul trecut, cea mai mare sumă de până acum
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 ian 2016

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a acordat investit, anul trecut, suma record de 9,4 miliarde de euro în cele peste 30 de țări în care este prezentă. Astfel, finanțările băncii au crescut cu 5,6%, de la 8,9 miliarde de euro în 2014, în contextul celor mai slabe intrări de capital în economiile emergente de după criza financiară, potrivit unui comunicat al instituției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BERD estimează pentru 2015 un profit net de 800 de milioane de euro, după ce, în 2014, a înregistrat pierderi de 600 de milioane de euro.

Instituția a finanțat anul trecut 381 de proiecte individuale în țările în care operează. Cele mai multe investiții ale BERD au avut ca destinație Turcia (1,9 miliarde de euro), pe locul doi situându-se Ucraina, care a primit finanțări de aproape un miliard de euro, se mai arată în comunicat.

BERD a ieșit din acționariatul firmei prin care E.ON își controlează distribuitorii de energie și gaze din România CITEȘTE ȘI BERD a ieșit din acționariatul firmei prin care E.ON își controlează distribuitorii de energie și gaze din România

Instituția financiară a atras cofinanțări în special din partea băncilor comerciale, obținând 2,3 miliarde de euro pentru proiectele sale prin credite sindicalizate, cel mai ridicat nivel de la declanșarea crizei.

BERD este cel mai mare investitor instituțional din România. Instituția a investit până în prezent peste 7 miliarde de euro în România și a atras alte peste 14 miliarde de euro din alte surse de finanțare.

În 2014, investițiile BERD în România au fost de 590 de milioane de euro, România fiind a șasea cea mai importantă destinație pentru plasamentele băncii. Datele pentru 2015 nu au fost publicate deocamdată.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
finantari
profit
investitii
record