Cea mai mare emisiune de obligațiuni verzi Raiffeisen Bank, de peste 1,2 miliarde lei, listată la bursă

Cea mai mare emisiune de obligațiuni verzi Raiffeisen Bank, de peste 1,2 miliarde lei, listată la bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2021

Raiffeisen Bank vine cu a doua emisiune de obligațiuni verzi la Bursa de Valori București, în valoare de peste 1,2 miliarde de lei, fiind cea mai mare emisiune de obligațiuni corporative în lei a unui emitent din România. Valoarea totală a celor două emisiuni de obligațiuni verzi Raiffeisen Bank tranzacționate la bursă este de 1,6 miliarde de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cea de-a doua emisiune de obligațiuni verzi Raiffeisen Bank intră astăzi, 2 iulie, la tranzacționare pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București (BVB), sub simbolul bursier RBRO28. Raiffeisen Bank a atras în luna iunie 2021, la momentul derulării emisiunii de obligațiuni, peste 1,2 miliarde lei, fiind cea mai mare emisiune de obligațiuni corporative în lei a unui emitent din România și prima emisiune de obligațiuni senior nepreferențiale a băncii", arată un anunț al băncii transmis BVB.

Fondurile obținute vor fi direcționate pentru finanțarea proiectelor eligibile ale Raiffeisen Bank care săasigure tranziția către o economie sustenabilă și durabilă.

Luna trecută, Raiffeisen Bank a plasat cu succes cea mai mare emisiune de obligatiuni corporative in lei a unui emitent din România, cea de-a doua emisiune de obligațiuni verzi a băncii și prima serie de obligațiuni senior nepreferientale.

Emisiunea a fost adresată către investitori instituționali și a atras peste 1,2 miliarde lei pe o maturitate de 7 ani, cu un cupon anual fix de 3,793%, randament ce se situează la aproximativ 0,8 p.p peste randamentul titlurilor de stat în lei de referință cu aceeași maturitate.

Cu o cerere totală de 1,35 miliarde lei, emisiunea a fost suprasubscrisă de 1,35 ori față de suma anunțată inițial în deschiderea plasamentului privat. Obligațiunile urmează a fi incluse în baza de fonduri proprii și datorii eligibile ale băncii, după confirmarea prealabilă a eligibilității de către Banca Națională a României.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

“Fondurile atrase prin aceste emisiuni de obligațiuni vor fi direcționate în proiecte verzi care respectă criteriile de eligibilitate definite în Cadrul pentru Obligațiuni Verzi al băncii.” a declarat Romulus Mircea, director Managementul Bilanțului și Portofoliului la Raiffeisen Bank. “Vorbim de investiții în dezvoltarea și renovarea fondului de clădiri verzi, energie regenerabilă, creșterea eficienței energetice, ecologizarea transportului și nu în ultimul rând agricultură sustenabilă. De asemenea, obligațiunile urmează să consolideze baza de fonduri proprii și datorii eligibile ale băncii, creând premizele pentru o dezvoltare durabilă a portofoliului nostru de active verzi”, a mai adăugat Romulus Mircea.

Profit.ro a anunțat anterior că International Financing Corp (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, a investit 20 de milioane de dolari în obligațiunile “verzi” emise de Raiffeisen Bank România.

Anterior, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat că a investit 53 de milioane de lei (echivalentul a 11 milioane de euro) în obligațiunile “verzi” ale Raiffeisen Bank România.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Recent, Erste Group, unul dintre competitorii regionali ai grupului Raiffeisen, a împrumutat prin obligațiuni similare 500 de milioane de euro pentru finanțarea proiectelor imobiliare certificate drept “verzi” în România și Austria.

Raiffeisien este una dintre principalele bănci din România, cu active de 52,2 miliarde de lei și 2,2 milioane de clienți. Banca a încheiat primul trimestru din 2021 cu un profit de 198 de milioane de lei, în creștere cu 41% față de perioada similară a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
raiffeisen bank
obligatiuni verzi
credite verzi