CFR introduce plata cu cardul contactless în trenurile spre Aeroportul Coandă

Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 20 aug 2021

CFR Călători introduce împreună cu Banca Comercială Română terminale de plată contactless în patru dintre trenurile care circulă pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trenurile operate de CFR Călători vor dispune în interior de câte două validatoare de plată prin care oricine își poate achita călătoria prin simpla apropiere a cardului bancar contactless (Mastercard sau Visa), indiferent de banca emitentă a cardului, arată banca.
Călătoriile vor putea fi plătite, începând cu 23 august, atât cu cardul bancar, dar și cu un smartphone sau smartwatch asociat cu un card bancar. Dispozitivele permit achiziționarea a doua tipuri de bilete: bilet pentru adulți (10 ani +), cu un cost de 4 lei și bilet pentru copii (cu vârsta între 5-10 ani, călătoria fiind gratuită pentru cei sub 5 ani), cu un cost de 2 lei. Călătorii nu plătesc niciun comision la plată.

“Implementarea soluției de plată contactless BCR pentru trenurile CFR Călători, care fac legătura între aeroport și gară, este un alt exemplu de bună practică în digitalizarea transportului în comun și trecerea spre un oraș inteligent, sustenabil, unde modernizarea și siguranța sunt prioritare”, spune Dana Dima, vicepreședinte de retail al băncii.

Primul proiect publicat de noul ministru al Finanțelor - un proiect de ordonanță necesar înființării băncilor de dezvoltare, lăsat la sertar în 2019 de Teodorovici CITEȘTE ȘI Primul proiect publicat de noul ministru al Finanțelor - un proiect de ordonanță necesar înființării băncilor de dezvoltare, lăsat la sertar în 2019 de Teodorovici

Călătorii trebuie să apropie cardul sau telefonul de terminal, să apese un buton și primesc biletul tipărit în tren.

BCR a introdus soluții de plată în transportul în comun în 16 orașe și în acest an s-au făcut deja 11,5 milioane de plăți contactless, România fiind pe locul 2 în Europa la acest capitol, arată Dima. În fiecare lună au loc, în medie, peste 2,4 milioane de tranzacții.
Anul trecut BCR a instalat aparate de plată contactless la metroul din București, dar și în autobuzele Societății de Transport.

CFR introduce plata cu cardul contactless în trenurile spre Aeroportul Coandă

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr calatori
plata card
plata card tren