CONFIRMARE Condusă de Radu Ghețea, Libra Bank pregătește în premieră obligațiuni de 10 milioane euro, cu posibilitatea majorării sumei

CONFIRMARE Condusă de Radu Ghețea, Libra Bank pregătește în premieră obligațiuni de 10 milioane euro, cu posibilitatea majorării sumei
scris 3 mar 2020

Libra Internet Bank anunță oficial că va lansa un plasament privat de obligațiuni în valoare de 10 milioane euro, cu posibilitatea majorării sumei. Obligațiunile vor fi subordonate și vor avea o scadență de 10 ani, operațiune anunțată de Profit.ro în luna octombrie ca fiind pregătită.

Profit.ro a mai anunțat recent că Libra ia în calcul dublarea limitei emisiunii de obligațiuni pregătite, astfel încât aceasta să poată urca de la 10 milioane de euro, cât a fost fixată la începutul acestui an, până la 20 de milioane de euro.

Cel mai bine finanțat startup sloven, intrat recent în România cu platforma de plăți cu criptomonede, ajunge la o rețea de 1.000 magazine CITEȘTE ȘI Cel mai bine finanțat startup sloven, intrat recent în România cu platforma de plăți cu criptomonede, ajunge la o rețea de 1.000 magazine

“În privința cuponului, acesta va fi cuprins în intervalul 4,5-5%, urmând ca valoarea finală să fie stabilită în funcție de interesul manifestat de către investitori prin metoda licitației la Bursa de Valori București și prin decizia băncii”, spune Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.  

“Sumele de bani atrase sunt menite să susțină ritmul de creștere al băncii de 30% medie anuală în ultimii 5 ani”, a adăugat Emil Bituleanu.

Plasamentul este programat să se finalizeze până la 31 martie 2020, ulterior emisiunii fiind preconizată și listarea obligațiunilor la bursă.

Libra Bank este condusă, din luna august 2019, la nivelul Consiliului de administrație de către Radu Ghețea, fostul președinte al CEC Bank.

FOTO Auchan reacționează după ce magazinele au fost luate cu asalt de români pentru a-și face rezerve de alimente CITEȘTE ȘI FOTO Auchan reacționează după ce magazinele au fost luate cu asalt de români pentru a-și face rezerve de alimente

Banca este controlată, indirect, de fondul de investiții New Century Holdings, administrat în România de omul de afaceri Andrei Siminel, care deține și o cotă de aproape 6% din bancă.

Emisiunile de obligațiuni permit băncilor să atragă finanțare pe termen lung și chiar să crească rata de solvabilitate, în cazul în care titlurile sunt subordonate. Anul trecut a fost și o premieră în piață, după ce Alpha Bank a împrumutat 200 de milioane de euro prin obligațiuni garantate cu ipoteci.

Libra a obținut o dublare a plafonului de garanții de la Fondul European de Investiții, putând emite credite de până la circa 400 de milioane de lei către întreprinderile mici și mijlocii.

Banca are 55 de sucursale în țară și trei centre de IT deschise în București, Craiova și Cluj.

viewscnt
Afla mai multe despre
libra internet bank
obligatiuni
emisiune obligatiuni