Credite FamilyStart și Student Invest de peste 100 milioane de lei acordate de CEC Bank. Banca a cerut majorarea plafoanelor de garantare

Credite FamilyStart și Student Invest de peste 100 milioane de lei acordate de CEC Bank. Banca a cerut majorarea plafoanelor de garantare
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2023

CEC Bank a acordat credite în cadrul programelor guvernamentale FamilyStart și StudentInvest în valoare de peste 100 milioane de lei, în cadrul a doua tranșe de plafoane succesive.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru ambele programe dobânda, comisioanele de analiză, precum și comisioanele de gestiune a garanțiilor sunt subvenționate de către stat, iar garanțiille sunt disponibile în limita unor plafoane alocate băncilor, pe baza unor analize și calcule de risc.

Anul acesta, programul a generat mult mai mult interes decât în 2022, plafoanele alocate CEC Bank epuizându-se în prima fază foarte rapid, pe fondul unei cereri neașteptat de mari, mult peste nivelul anului trecut.

Astfel, în această primă etapă au fost acordate peste 300 finanțări în valoare de aproximativ 25 milioane de lei în cadrul programului StudentInvest și 190 finanțări în valoare de aproximativ 25 milioane de lei în cadrul Programului FamilyStart.

BCR a lansat o nouă emisiune de obligațiuni nepreferențiale, de 1 miliard de lei CITEȘTE ȘI BCR a lansat o nouă emisiune de obligațiuni nepreferențiale, de 1 miliard de lei

Dat fiind interesul crescut al clienților, CEC Bank a solicitat majorarea plafoanelor de garantare în condițiile relansării produselor de finanțare cu caracteristici recalibrate conform nivelului de risc asociat, precum și cu obiectivele băncii privind capitalul și lichiditatea.

Noile finantari sunt acordate pe o perioada maximă de 5 ani si beneficiaza de o perioada de utilizare de 1 an, în conformitate cu politica de risc a Băncii și respectând termenii contractuali stabiliti de comun acord cu toate părțile implicate. Cererile deja primite în prima fază și nesoluționate au fost reevaluate cu prioritate, potrivit noilor condiții de creditare, în limita noului plafon.

Această a doua tranșă a depășit nivelul alocat inițial, pentru programul FamilyStart solicitându-se 35 milioane lei și pentru StudentInvest 25 milioane lei. În acest sens, estimăm că până la finalul anului Banca va acorda credite pe cele două programe în limita unui plafon de garantare de peste 100 milioane lei, reușind astfel să atingă un obiectiv ambițios al Băncii, într-o perioadă foarte scurtă de timp, respectiv mai puțin de două luni.

Deoarece și a doua tranșă este în curs de alocare completă, banca analizează posibilitatea solicitării unei noi suplimentări a plafonului. 

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai mare vechime din România. Fondată în 1864, are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de 69,08 miliarde lei, la sfârșitul primului semestru al anului 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
cec bank. familystart
student invest