Creșteri pe Wall Street, după ce datele au sugerat că piața muncii încetinește. Investitorii mizează pe o pauză din partea Fed

Creșteri pe Wall Street, după ce datele au sugerat că piața muncii încetinește. Investitorii mizează pe o pauză din partea Fed
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 31 aug 2023
Indicii bursieri americani S&P 500 și Nasdaq Composite au închis în creștere în condițiile în care noi date economice au semnalat o încetinire a economiei americane, ceea ce a întărit așteptările că Rezerva Federală va pune pe pauză majorările de dobândă în septembrie.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele S&P 500 a atins cel mai ridicat nivel din ultimele aproape trei săptămâni, după ce un raport național ADP privind ocuparea forței de muncă a arătat că numărul de salariați din sectorul privat a crescut cu 177.000 de locuri de muncă în august, față de cifra estimată de 195.000 de posturi.
Cifrele recente privind PIB-ul au arătat că economia americană a crescut cu 2,1% în al doilea trimestru, mai lent decât o estimare preliminară, de 2,4%.
 
"Datele privind ocuparea forței de muncă, ceva mai slabe, atenuează îngrijorările investitorilor privind viitoare creșteri ale dobânzilor de către Rezerva Federală", a declarat Rob Haworth, senior investment strategist la U.S. Bank Wealth Management, citat de Reuters.
 
Perspectiva unei "aterizări mai ușoare" pentru economia americană a susținut, de asemenea, cererea pentru acțiunile companiilor în dezvoltare și alte active mai riscante, în detrimentul acțiunilor mai stabile.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
fed
minuta
adp
piata muncii