Creșteri pe Wall Street, după ce datele au sugerat că piața muncii încetinește. Investitorii mizează pe o pauză din partea Fed

Creșteri pe Wall Street, după ce datele au sugerat că piața muncii încetinește. Investitorii mizează pe o pauză din partea Fed
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 31 aug 2023
Indicii bursieri americani S&P 500 și Nasdaq Composite au închis în creștere în condițiile în care noi date economice au semnalat o încetinire a economiei americane, ceea ce a întărit așteptările că Rezerva Federală va pune pe pauză majorările de dobândă în septembrie.
Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News
 
Indicele S&P 500 a atins cel mai ridicat nivel din ultimele aproape trei săptămâni, după ce un raport național ADP privind ocuparea forței de muncă a arătat că numărul de salariați din sectorul privat a crescut cu 177.000 de locuri de muncă în august, față de cifra estimată de 195.000 de posturi.
Cifrele recente privind PIB-ul au arătat că economia americană a crescut cu 2,1% în al doilea trimestru, mai lent decât o estimare preliminară, de 2,4%.
 
"Datele privind ocuparea forței de muncă, ceva mai slabe, atenuează îngrijorările investitorilor privind viitoare creșteri ale dobânzilor de către Rezerva Federală", a declarat Rob Haworth, senior investment strategist la U.S. Bank Wealth Management, citat de Reuters.
 
Perspectiva unei "aterizări mai ușoare" pentru economia americană a susținut, de asemenea, cererea pentru acțiunile companiilor în dezvoltare și alte active mai riscante, în detrimentul acțiunilor mai stabile.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua
fed
minuta
adp
piata muncii