Departamentul de Justiție al SUA a lansat o investigație asupra prăbușirii Băncii Silicon Valley

Departamentul de Justiție al SUA a lansat o investigație asupra prăbușirii Băncii Silicon Valley
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2023

Departamentul de Justiție al SUA a lansat o anchetă privind falimentul băncii americane Silicon Valley Bank (SVB), a scris The Washington Post. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sursa publicației, sub condiția anonimatului, a spus că ancheta asupra acțiunilor conducerii superioare a băncii „se află într-un stadiu incipient”, scrie Adevarul.

Pe 10 martie, Departamentul de Protecție Financiară din California a anunțat falimentul celei de-a 16-a bănci ca mărime din SUA, SVB. Unul dintre principalii creditori ai afacerilor din Silicon Valley a dat faliment în mai puțin de două zile. Banca s-a adresat în principal lucrătorilor din domeniul tehnologiei și companiilor finanțate cu capital de risc, inclusiv unele dintre cele mai consacrate mărci din industrie. După cum a menționat CNN, acesta a fost cel mai mare faliment bancar din Statele Unite de la criza financiară din 2008.

SVB a fost plasată sub controlul Federal Deposit Insurance Corporation. Restul capitalului său va fi folosit pentru a compensa deponenții și a rambursa datoriile către creditori. Federal Deposit Insurance Corporation asigură depozite de până la 250.000 USD, dar aproximativ 85% dintre persoanele fizice și juridice care au folosit serviciile SVB aveau sume semnificativ mai mari în conturile lor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
departamentul de justiție al sua
silicon valley ban