Deutsche Bank a calculat: Cum va beneficia Alpha Bank în urma acordului din România cu UniCredit. Recomandare: Buy!

Deutsche Bank a calculat: Cum va beneficia Alpha Bank în urma acordului din România cu UniCredit. Recomandare: Buy!
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 oct 2023

Deutsche Bank consideră că Alpha Bank este cea care va beneficia cel mai mult de pe urma tranzacției din România cu grupul italian UniCredit. Prețul-țintă dat de analiștii băncii germane este de 2 euro pe acțiune, iar recomandarea este "buy", în condițiile în care acțiunile băncii elene se apreciază deja puternic pe bursa din Atena.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează pe 9 noiembrie Gala anuală Povești cu Profit...made in Romania, în care sunt premiați manageri și companii românești

Acțiunile Alpha Services and Holdings, proprietarul Alpha Bank, s-au apreciat cu 12,4% marți, la 1,43 euro. Luni, în ziua anunțului privind parteneriatul cu UniCredit în Grecia și fuziunea subsidiarelor din România, acțiunile Alpha Services au stagnat la prețul de 1,27 euro, relevă datele analizate de Profit.ro.

UniCredit Bank și Alpha Bank au agreat să fuzioneze pe piața din România, creând a treia mare bancă din sistem după active, și au încheiat un parteneriat comercial în Grecia, în baza căruia grupul italian va distribui produse financiare prin rețeaua Alpha Bank și va prelua o participație de 51% la AlphaLife Insurance Grecia, care oferă produse de asigurări de viață și pensii.

Șeful UniCredit se așteaptă la profituri mari din România după achiziția Alpha Bank. Ce presupune tranzacția și ce planuri mai au cele două grupuri CITEȘTE ȘI Șeful UniCredit se așteaptă la profituri mari din România după achiziția Alpha Bank. Ce presupune tranzacția și ce planuri mai au cele două grupuri

De asemenea, UniCredit a depus o ofertă către Fondul Elen de Stabilitate Financiară (HFSF) pentru achiziția cotei de 9% deținută de stat în grupul Alpha.

Analiștii Deutsche Bank se declară convinși că UniCredit va finaliza achiziția pachetului de 9% din acțiunile Alpha Services, evoluție de natură să împiedice o eventuală scădere a prețului acțiunilor în urma cedării participației statului. 

În același timp, banca germană consideră că tranzacțiile vor fi pozitive în ceea ce privește o serie de indicatori pentru banca elenă. Vânzarea subsidiarei din România va permite Alpha Bank să își atingă obiectivele privind reducerea activelor pe această piață, iar cei 300 de milioane de euro obținuți din tranzacție, precum și suma încasată în schimbul participației la AlphaLife asigură fonduri pentru noi investiții.

Proces inedit - Citibank a câștigat împotriva unui angajat care a cerut decontarea de sandwich și cafea și pentru parteneră CITEȘTE ȘI Proces inedit - Citibank a câștigat împotriva unui angajat care a cerut decontarea de sandwich și cafea și pentru parteneră

De asemenea, păstrarea unui pachet de 9,9% din entitatea rezultată în urma fuziunii dintre Alpha Bank România și UniCredit Bank România este “clar pozitivă” pentru banca grecească, potrivit analiștilor, citați de presa elenă.

În schimb, analiștii Deutsche Bank spun că nu văd un argument convingător pentru achiziția de către UniCredit a unei participații minoritare la Alpha Bank în Grecia, în contextul în care grupul italian a anunțat că nu are planuri pentru a-și majora deținerea.

Cum a relatat Profit.ro, JPMorgan vede un impact redus, predominant pozitiv, al acordului dintre Alpha Bank și UniCredit, în timp ce analiștii UBS spun că tranzacția va avea un impact financiar moderat pentru UniCredit.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
alpha bank
unicredit
fuziune
achizitie
deutsche bank