Deutsche Bank a soluționat un proces cu două fonduri offshore pentru creațe de 1,6 miliarde de dolari, legate de falimentul lui Bernard Madoff

Deutsche Bank a soluționat un proces cu două fonduri offshore pentru creațe de 1,6 miliarde de dolari, legate de falimentul lui Bernard Madoff
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2023

Deutsche Bank a soluționat un proces în care acuza două fonduri offshore că au renunțat unilateral la un acordul de vânzare a unor creanțe în valoare de 1,6 miliarde de dolari legate de falimentul firmei omonime a investitorului american Bernard Madoff, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Acordul a fost dezvăluit joi de avocații băncii germane și Kingate Global Fund și Kingate Euro Fund, într-o scrisoare depusă la tribunalul federal din Manhattan, informează News.ro.

Termenii nu au fost făcuți publicii, iar acordul necesită aprobări ale instanțelor din mai multe jurisdicții.

Încorporate în Insulele Virgine Britanice, fondurile Kingate au canalizat banii clienților către Madoff timp de mulți ani, înainte ca schema lui Ponzi să se prăbușească în 2008.

Fondurile și-au vândut creanțele față de fostul fond Bernard L. Madoff Investment Securities LLC către Deutsche Bank, pentru 66 de cenți pe dolar ,în 2011.

Dar banca a spus că fondurile Kingate au avut mai târziu ”remușcări ale vânzătorilor”, deoarece valoarea creanțelor a crescut substanțial.

În martie 2021, judecătorul de district din SUA Edgardo Ramos a respins cererea fondurilor Kingate de a respinge cazul Deutsche Bank.

Deutsche Bank nu a făcut niciun comentariu imediat, vineri. Avocații fondurilor Kingate nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

În iunie 2019, fondurile Kingate au convenit să returneze 860 de milioane de dolari într-un acord cu Irving Picard, administratorul desemnat de instanță care lichidează firma lui Madoff.

Picard a recuperat peste 14,5 miliarde de dolari în total.

Madoff a murit în aprilie 2021, la vârsta de 82 de ani, în timp ce executa o pedeapsă de 150 de ani de închisoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
bernard madoff
proces