Doi bancheri din România au câștigat peste 1 milion de euro în 2017, cu unul mai puțin decât în anul precedent

Doi bancheri din România au câștigat peste 1 milion de euro în 2017, cu unul mai puțin decât în anul precedent
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 mar 2019

Numărul bancherilor din Uniunea Europeană care câștigă peste un milion de euro pe an a urcat cu 5,7% în 2017, până la aproape 5.000 de persoane, potrivit unui raport al Autorității Bancare Europene (EBA). Cu excepția câtorva țări, printre care și România, numărul bancherilor milionari în euro a crescut în toate statele membre.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit raportului, doi bancheri din România au obținut venituri de peste un milion de euro fiecare în 2017, în scădere față de trei bancheri în anul precedent.

Cei doi bancheri ocupă funcții de conducere și au câștigat împreună mai mult de 2,3 milioane de euro în intervalul analizat, din care remunerația fixă a reprezentat 1,8 milioane de euro, iar componenta variabilă – 533.851 de euro.

ANALIZĂ Credite mai scumpe, dobânzile la depozitele persoanelor fizice au scăzut. Populația a tras, din nou, bățul mai scurt la economii CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Credite mai scumpe, dobânzile la depozitele persoanelor fizice au scăzut. Populația a tras, din nou, bățul mai scurt la economii

La nivelul UE, numărul bancherilor milionari a atins 4.859 de persoane la finele anului 2017, în creștere cu 262 de persoane (5,69%) de la 4.597 de persoane în anul anterior. Numărul bancherilor milionari s-a majorat în toate statele membre, excepție făcând opt state: Cipru, Danemarca, Grecia, Irlanda, Luxemburg, Letonia, România și Suedia.

Cei mai mulți bancheri care câștigă peste un milion de euro pe an lucrează în Marea Britanie - 3.567 (cu 38 mai mulți decât în 2017), din care șase au fost remunerați cu peste 15 milioane de euro, iar unul cu aproape 41 milioane de euro. Regatul Unit este urmat în clasament de Germania, cu 390 de bancheri milionari, Franța (233 persoane), Italia (201 persoane) și Spania (161 persoane).

La polul opus, statele cu cel mai mic număr de bancheri milionari sunt Croația (1 bancher), România și Ungaria (4).

viewscnt
Afla mai multe despre
bancheri milionari in euro
eba
autoritatea bancara europeana
clasament
top