EximBank finanțează Electrogrup cu 11 milioane euro

EximBank finanțează Electrogrup cu 11 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2017

Banca de stat EximBank a acordat companiei Electrogrup, un jucător important din sectorul construcțiilor de infrastructură energetică și de telecomunicații fondat de antreprenorii Teofil și Simion Mureșan, o finanțare de 11 milioane de euro destinată în special exportului de servicii, a anunțat marți banca.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pachetul de finanțare include un plafon multiprodus pentru asigurarea capitalului de lucru necesar derulării activității curente a companiei și un plafon de garanții ce va fi utilizat pentru participarea la un mare proiect de investiții în Polonia, unde compania deține o subsidiară, scrie News.ro.

’’Ne-am bucura să existe mari proiecte de infrastructură în România, unde să ne putem dezvolta. Până atunci ne vom crește expertiza în Germania, Rusia, Marea Britanie, Polonia și alte țări, continuând strategia acționarilor de a face din Electrogrup o multinațională cu capital românesc. Ne vom implica deci în continuare în proiecte internaționale ce presupun lucrări complexe”, a spus fondatorul și acționarul Electrogrup, Teofil Mureșan.

Electrogrup, companie înființată în 1997 de frații Teofil și Simion Mureșan din Cluj, este una dintre puținele firme românești care și-au extins semnificativ activitatea în străinătate.

Fondatorul PIMCO, \ CITEȘTE ȘI Fondatorul PIMCO, "regele bondurilor”: Toate activele sunt la niveluri artificial ridicate, trendul actual duce către o nouă criză financiară

Compania clujeană și-a deschis în ultimii ani subsidiare în țări precum Germania, Rusia și Polonia, participând în calitate de constructor la o serie de proiecte de investiții derulate în statele respective.

Din grupul Electrogrup face parte și compania de telecomunicații Direct One, care în 15 februarie a finalizat preluarea pachetului integral de acțiuni al Netcity Telecom, monopolul rețelelor subterane de fibră optică din București.

viewscnt
Afla mai multe despre
eximbank
electrogrup